Άμεση απάντηση στο ΑΚΕΛ όσο αφορά την επιδότηση ενοικίων από την κυβέρνηση, από τον Υπουργό των Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη μέσω του Twitter.
 
Ο ΥΠΟΙΚ με σημερινό του τιτίβισμα απαντά στη δήλωση του Χάρη Πολυκάρπου επικεφαλής του γραφείου οικονομικών μελετών του ΑΚΕΛ με τίτλο «Ανακρίβειες και ψέματα επιστρατεύει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού στο θέμα των ενοικίων». Συγκεκριμένα ο κ. Πετρίδης σημειώνει πως μάλλον το ΑΚΕΛ δεν κατανοεί ότι αναφέρεται σε 2 εθελοντικά σχέδια προς όφελος του ιδιοκτήτη αν και εφόσον προβεί σε μείωση ενοικίου. Συστήνει υπομονή στο ΑΚΕΛ μέχρι αύριο και θέτει το ερώτημα, «αφού ψάχνει τα σχέδια σε ΕΕ, ας μας πει πόσες χώρες υιοθέτησαν δανειοδότηση με κρατικές εγγυήσεις;».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πετρίδης: Δεν μπορεί να γίνει επιδότηση ενοικίων
 
Η δήλωση του Χάρη Πολυκάρπου του ΑΚΕΛ για τα ενοίκια
 
«Ανακρίβειες και ψέματα επιστρατεύει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού στο θέμα των ενοικίων, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Κυπριακή Οικονομία.
 Αντί ο Υπουργός Οικονομικών να ισχυρίζεται στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «η επιδότηση ενοικίων δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχει γίνει σε καμιά άλλη χώρα» καλύτερα θα ήταν να ζητήσει από τους συμβούλους του τα σχέδια που ανακοίνωσαν άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Σουηδία, η Λιθουανία και η Σλοβενία για να αποκτήσει συνολική και τεκμηριωμένη εικόνα. Οι εν λόγω χώρες εκπόνησαν σχέδια επιδότησης και μείωσης ενοικίου.
 Για ακόμα μια φορά καλούμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με αυτό το πολύ κρίσιμο θέμα. Κατά την άποψη μας, το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια κοινή προσέγγιση, στην οποία ενοικιαστής, ιδιοκτήτης και Κράτος θα αναλαμβάνουν το οικονομικό βάρος που τους αναλογεί, ώστε να επιλυθεί ένα θέμα που επηρεάζει χιλιάδες οικογένειες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.»
 
Philenews/Insider