Στη Νομική Υπηρεσία μεταφέρεται σήμερα ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό νεαρής, ηλικίας 21 ετών, από το στρατιωτικό τυφέκιο που καθάριζε ο αδελφός της, στην Κλαυδιά, το απόγευμα της 5ης Μαΐου.
 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας έχουν συμπληρώσει τις έρευνες και ανακρίσεις τους και σήμερα θα διαβιβάσουν τον φάκελο στη Νομική Υπηρεσία για να συζητηθεί και να δοθούν οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης. Οι ανακριτές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», θα εισηγηθούν την καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο εναντίον του 23χρονου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, στη βάση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα, όπως έγινε και με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της τραγωδίας του Μαρί, αλλά και με το ίδιο άρθρο που χρησιμοποιείται για τα θανατηφόρα δυστυχήματα.
 
 
Το άρθρο 210 του Π. Κώδικα αναφέρεται σε «Πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης». Σύμφωνα με αυτό, όποιος, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης, ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι τεσσάρων χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες πεντακόσιες λίρες.
 
Οι ανακριτές της Αστυνομίας φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 23χρονος αδελφός της άτυχης Μαρίας, δεν πυροβόλησε από πρόθεση, παρά τις διαφορές που είχαν, αλλά ότι εκπυρσοκρότησε το όπλο στα χέρια του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της που παράλληλα, τερμάτισε και την κύησή της. 
 
 
Η οικογενειακή τραγωδία συντελέστηκε στις 5 Μαΐου, ενώ ο 23χρονος καθάριζε στο σαλόνι του σπιτιού στην κοινότητα Κλαυδιάς, όπου διέμενε με τους γονείς και την αδελφή του, το στρατιωτικό του όπλο, που είχε πάθει όπως ισχυρίστηκε εμπλοκή. Αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να πλήξει θανάσιμα την 21χρονη Μαρία στον κρόταφο από κοντινή απόσταση.
 
Αύριο, ανάλογα και με τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, θα καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου στη Λάρνακα και θα ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα ζητηθεί η κράτηση του 23χρονου ή αν λόγω της θέσης του θα αφεθεί ελεύθερος.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος