Την παραχώρηση ποσού ύψους €1 εκατ. στην Cyprus Airways ως αποζημιώσεις για τη ζημιά που υφίσταται λόγω του τουρκικού εμπάργκο πτήσεων, αποφάσισε η Κυβέρνηση στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
Με την απόφαση αυτή, το Υπουργικό ακύρωσε προηγούμενη -περσινή- απόφασή του, με την οποία τερμάτιζε πρόωρα το εγκεκριμένο από την Ε.Ε. σχέδιο αποζημιώσεων κυπριακών αεροπορικών εταιρειών για τη ζημιά που υφίστανται σε σχέση με τον ανταγωνισμό, λόγω της απαγόρευσης να πετούν στις περιοχές ελέγχου πτήσεων της Τουρκίας.
Πρόκειται για το σχέδιο που αφού εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το 2011 με ισχύ μέχρι το 2021, δόθηκαν  από το 2011 μέχρι που έκλεισαν) αποζημιώσεις €21,2 εκατ. στις Κυπριακές Αερογραμμές.
Τον Ιανουάριο του 2019 η νέα Cyprus Airways είχε υποβάλει αίτηση στην Κυβέρνηση για αποζημιώσεις της τάξης των €800.000 για τις επιπλέον άμεσες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2017 και 2018 εξαιτίας του τουρκικού εμπάργκο. Ήδη εκκρεμούσε και αίτηση αποζημίωσης από την Cobalt για αποζημιώσεις €2,5 εκατ. πριν κλείσει, που δεν απαντήθηκε, ενώ το αίτημα επαναλήφθηκε και από τον εκκαθαριστή της.
Η Κυβέρνηση τον Μάιο του 2019, αντί απάντησης, αποφάσισε να τερματίσει πρόωρα το σχέδιο αποζημιώσεων, που είχε κανονικά ισχύ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 με δυνατότητες ανανέωσής του. 
Η Cyprus Airways, τον Αύγουστο του 2019, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας ακύρωση της απόφασης της Κυβέρνησης για πρόωρο τερματισμό του σχεδίου αποζημιώσεων και άρνηση καταβολής της αποζημίωσης. 
Τον Οκτώβριο του 2019, κάτω προφανώς από την πίεση της νομικής προσφυγής, αλλά και των έντονων παραστάσεων των Ρώσων ιδιοκτητών – επενδυτών της Cyprus Airways που θεωρούν έντονη δυσμενή διάκριση κατά της εταιρείας την πολιτική αυτή, οπότε και σκέφτονται διπλά για επενδύσεις  περαιτέρω στην ανάπτυξη του πτητικού προγράμματος, η Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα ξανασκεφτεί την απόφασή της. 
Στην τελευταία του συνεδρία, το Υπουργικό, ενόψει προφανώς και της εξαιρετικής κρίσης που προκάλεσε η διακοπή πτήσεων λόγω κορωνοϊού, επίσπευσε την αναθεώρηση της απόφασης και ενέκρινε τις αποζημιώσεις ύψους €1 εκατ. περιλαμβάνοντας και τις υπολογιζόμενες αποζημιώσεις για το 2019.