Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση για να μεταφερθούν κοάλα στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να διασωθεί το είδος αυτό που απειλείται από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μήνες στην Αυστραλία, ένα αίτημα που φαίνεται να απορρίπτει το Ουέλινγκτον.

Η Ένωση για τη Μεταφορά των Κοάλα προτείνει τα μαρσιποφόρα αυτά, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αυστραλία επί μήνες, να βρουν καταφύγιο στη Νέα Ζηλανδία, όπου υπάρχουν 300.000 στρέμματα δέντρων ευκαλύπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Αυστραλία φλέγεται: «Χωριά κινδυνεύουν να αφανιστούν»

Σε έκθεσή του ο καθηγητής Κρις Ντίκμαν του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτίμησε ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, ένας αριθμός στον οποίο περιλαμβάνονται θηλαστικά, πτηνά και ερπετά, αλλά όχι τα έντομα και τα ασπόνδυλα.

Εξάλλου μεγάλη είναι η ανησυχία για την ικανότητα επιβίωσης των ζώων που επέζησαν από την καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Νέας Ζηλανδίας) είχαν συγκεντρωθεί 7.500 υπογραφές για τη μεταφορά των κοάλα, όμως εκπρόσωπος της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν εξήγησε μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ότι στόχος της κυβέρνησης της χώρας είναι να βοηθήσει την Αυστραλία να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές προκειμένου τα κοάλα «να παραμείνουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Ο Σάιμον Έιρε, επιστημονικός υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου του Ουέλινγκτον, εξήγησε ότι θα χρειαστεί να παρασχεθεί βοήθεια στις αυστραλιανές αρχές ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυστραλία: Στάχτη έγινε έκταση σχεδόν ίση με την Αυστρία

«Κατά τη γνώμη μας πρέπει να βοηθήσουμε την Αυστραλία και δεν πρόκειται μόνο για τα κοάλα, αλλά και για τα άλλα είδη που απειλούνται από τις πυρκαγιές», τόνισε.

Η μεταφορά ενός είδους σε νέο φυσικό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει κινδύνους αποσταθεροποιώντας την ισορροπία των ήδη υπαρχόντων πληθυσμών ζώων.

Πηγή: philenews / protothema.gr