Μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο η πρώτη υπουργός Νίκολα Στέρτζον είχε διαμηνύσει στον Μπόρις Τζόνσον ότι δεν μπορεί να κρατήσει τη Σκωτία ενάντια στη θέλησή της.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι ένα νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία θα παράτεινε την πολιτική στασιμότητα, ζητώντας να απελευθερωθεί η δυναμική της συνεργασίας.

Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον ζήτησε τον Δεκέμβριο από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την εξουσιοδότηση για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι πρόωρες εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου δημιούργησαν «δημοκρατικό υπόβαθρο» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε οποιοδήποτε αίτημα για μία μεταβίβαση εξουσίας που θα οδηγούσε σε επιπλέον δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας. Ακόμα ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα παράτεινε την πολιτική στασιμότητα που αντιμετωπίζει η Σκωτία την τελευταία δεκαετία, με τα σχολεία, τα νοσοκομεία τις θέσεις εργασίας της Σκωτίας να υστερούν και πάλι εξαιτίας της εκστρατείας για τον διαχωρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ώρα να εργαστούμε όλο μαζί για να ενώσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο και να απελευθερώσουμε τη δυναμική αυτής της σπουδαίας χώρας» αναφέρει σε επιστολή του στη Στέρτζον ο Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: Philenews/sputniknews.gr