Μια φωτογραφία από την Ουχάν έγινε viral πριν λίγες ημέρες, όπου αποτυπώνεται μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού, που ξεκίνησε από την πόλη της Κίνας, αλλά και τα αυξανόμενα κρούσματα, έχουν επηρεάσει τις ζωές και την καθημερινότητα όλης της υφηλίου.

Στην Ουχάν, που προσπαθεί να ανακάμψει, υπήρξαν τα περισσότερα θύματα με την πόλη να ζει σκηνές Αποκάλυψης και να έχει ερημώσει από την καραντίνα.

Η ελπίδα όμως βρίσκεται και στα πιο απίθανα σημεία, την πιο απίθανη στιγμή.

Μια συγκλονιστική φωτογραφία κάνει εδώ και λίγες ημέρες τον γύρο του Διαδικτύου.

Ένας γιατρός με λευκή στολή και πλήρη εξάρτηση προστασίας μεταφέρει ένα 87χρονο ασθενή με το κρεβάτι του για αξονική τομογραφία. Σταματά για λίγο, έξω από την κλινική και με υψωμένο το χέρι του, δείχνει τον ήλιο που δύει σιγά σιγά πίσω τους ουρανοξύστες.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 5 Μαρτίου λίγο μετά τις 5 μ.μ. έξω από το Νοσοκομείο Renmin που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Ουχάν.

Η χρήστης του Twitter, @chenchenzh, μοιράστηκε τη φωτογραφία στα social media, με την μοναδική στιγμή.

«Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ουχάν. Ένας 20-κάτι γιατρός από τη Σαγκάη πήγαινε έναν 87χρονη ασθενή που νοσηλευόταν ήδη για έναν μήνα για αξονική τομογραφία. Ρώτησε αν μπορούσε να σταματήσει να δει το ηλιοβασίλεμα. Του είπε ναι. Απόλαυσαν τη στιγμή μαζί», έγραψε στη λεζάντα.

Η συγκινητική φωτογραφία που δίνει ελπίδα για το μέλλον έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο γιατρός, που ακούσει στο όνομα Liu Kai, είπε στο CGTN ότι βρήκε τη στιγμή «αξιομνημόνευτη». «Εγώ και ο κύριος Wang θα συνεχίσουμε να παλεύουμε τον κορωνοϊό πλάι-πλάι και θα αγκαλιάσουμε τη νίκη όσο πιο γρήγορα γίνεται», κατέληξε.

Πηγή: philenews / bovary.gr