Ραγδαία είναι η αύξηση κρουσμάτων και νεκρών από τον κορωνοϊό, αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, στην Ελβετία, τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η Ελβετία βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση με τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό μετά την Ιταλία. Το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Ελβετία ανέρχονταν σε 7.230, με τους θανάτους από τον κορωνοϊό να υπολογίζονται σε 83. Ο αριθμός των νεκρών από τον Κορωνοϊό το Σάββατο ήταν 56.

Ο πίνακας με τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό

 

Το ελβετικό μέσο ενημέρωσης Swissinfo δημοσίευσε πίνακα στον οποίο φαίνεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελβετία, που θέτει τη χώρα στη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά στις περιπτώσεις ασθενών Covid-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ακολουθεί η Ισπανία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Εξαιτίας της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού η κυβέρνηση της Ελβετίας χαρακτήρισε την κατάσταση της χώρα «εξαιρετική», προκειμένου να αυξηθούν οι ελευθερίες κινήσεων των Αρχών ώστε να λάβουν μέτρα ενάντια στην πανδημία στα 26 καντούνια της χώρας.

Η Ελβετία έχει διατάξει το κλείσιμο των μπαρ, εστιατορίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και πολιτιστικών κέντρων, με μόνες τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν αγαθά πρώτης ανάγκης – όπως τρόφιμα και φάρμακα – να παραμένουν σε λειτουργία. Το μέτρο έχει εφαρμογή τουλάχιστον ως τις 19 Απριλίου.

Το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας ανέφερε νωρίτερα πως τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται τόσο ραγδαία που είναι δύσκολο να δοθούν στη δημοσιότητα ακριβή στατιστικά για την πανδημία. Οι ειδικοί προειδοποίησαν πως οι θετικοί στον κορωνοϊό θα γίνουν πολύ περισσότεροι και «θα πρέπει να διασφαλιστεί πως ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας θα μειωθεί σήμερα, γιατί διαφορετικά, σε 10 ημέρες τα νοσοκομεία στην Ελβετία δεν θα μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση».

Και στην Ελβετία φυσικά, συστήνεται στους πολίτες να μείνουν σπίτι, ειδικά για τις κοινωνικές ομάδες των χρόνιων ασθενών και των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία σε άτομα άνω των 65 με την εξαίρεση της επίσκεψης στον γιατρό τους ή μιας βόλτας διάρκειας το πολύ δύο ωρών. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς φαίνεται πως οι ηλικιωμένοι στην Ελβετία αγνοούν τις συστάσεις των Αρχών για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πηγή: philenews/iefimerida.gr