Το Υπουργείο Άμυνας καταδικάζει την απρόκλητη, όπως λέει, άσκηση βίας σε βάρος εθνοφρουρού που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ομάδας πολιτών πλησίον του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, ενώ λέει ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για προστασία του κύρους της Εθνικής Φρουράς.
 
«Το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να τονίσει ότι ουδείς νομιμοποιείται να χειροδικεί για οποιοδήποτε λόγο κατά μελών της Εθνικής Φρουράς τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Υπουργός Άμυνας έχει επικοινωνήσει με τον εθνοφρουρό που κτυπήθηκε και ενημερώθηκε για τα ακριβή γεγονότα, προστίθεται.

Το Υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για προστασία του κύρους της Εθνικής Φρουράς και των μελών της. Στα πλαίσια αυτά  ο Υπουργός Άμυνας έχει επικοινωνήσει άμεσα  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και έχουν δοθεί ρητές οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταδικάζει και ο Σύνδεσμος Αξιωματικών

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το επεισόδιο στην περιοχή της Λήδρας, όπου άτομο/α φαίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να χτυπούν εθνοφρουρό. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες σε βάρος ατόμων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία, σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα. Τέλος καλεί τον αρχηγό αστυνομίας να προβεί στην άμεση διερεύνηση του συμβάντος.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ