Διευθυντή Παιδοογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Κλινικής
 
«30 χρόνια καταπολέμησης καρκίνου και λευχαιμίας σε παιδιά και εφήβους»
 
1 1990-2020, καρκίνος παιδιών και εφήβων στην Κύπρο, τι σημαίνει για σας; Όταν κλήθηκα το 1989 να έρθω από τη Γαλλία στην Κύπρο, για να δημιουργήσω τις υπηρεσίες, που δεν υπήρχαν, για την αντιμετώπιση των καρκίνων και λευχαιμιών σε παιδιά και έφηβους, γνώριζα καλά ότι ήταν μια τεράστια πρόκληση, ένας δύσκολος, οδυνηρός, επικίνδυνος και μακροχρόνιος αγώνας. Ωστόσο, ήμουν έτοιμος για οποιαδήποτε θυσία που έπρεπε να κάνω για να πετύχω. Ο σκοπός ήταν ιερός, είχα τα εφόδια, την αγάπη για τα παιδιά και το πάθος να προσφέρω στον πολύ ευαίσθητο αυτό τομέα. 
 
2 Ποιο το όραμά σας; Κανένα παιδί δεν πρέπει να χάνει τη μάχη με τον καρκίνο και λευχαιμία. Καμιά οικογένεια παιδιού με καρκίνο ή λευχαιμία δεν πρέπει να πολεμά μόνη. Καλύτερες θεραπείες, λιγότερες επιπλοκές. Καλύτερη ποιότητα ζωής για τους επιζώντες, τους «νικητές του καρκίνου».
 
3 Τι αισθάνεστε 30 χρόνια μετά; Ως μικρή χώρα η Κύπρος, κληθήκαμε να δώσουμε τον ίδιο μεγάλο, δύσκολο αγώνα που δίνουν και οι μεγάλες χώρες. Ωστόσο πετύχαμε αποτελέσματα εφάμιλλα των μεγάλων πλούσιων, ανεπτυγμένων χωρών.
 
4 Τι σκέφτεστε για το μέλλον; Δεν εφησυχάζουμε, επιδιώκουμε συνεχώς πρόοδο. Μπορούμε να πετύχουμε ακόμη πολλά. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με πάθος, υπομονή και επιμονή. Να εμπνέουμε, να στηρίζουμε νέους γιατρούς και επιστήμονες. Γιατί όλα τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν νικητές! Όλοι μαζί να δουλέψουμε, για να μη χάνει κανένα παιδί τη μάχη με το καρκίνο!
 
5 Πώς θα τιμήσετε τα 30χρονα της Παιδοογκολογικής –Παιδοαιματολογικής Κλινικής, που ιδρύσατε; Στην εκδήλωση «30 χρόνια Παιδοογκολογίας στην Κύπρο: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» στο Προεδρικό Μέγαρο, την ερχόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 17:30, θα ανασκοπήσουμε το έργο και τις δράσεις μας για το μέλλον. Επίσης θα τιμήσουμε 30 καθηγητές, κορυφαίους στην Παιδοογκολογία, στενούς συνεργάτες, που με στήριζαν τα τελευταία 30 χρόνια, στη δημιουργία και ανάπτυξη των υπηρεσιών, για να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας.