Στη μάχη της εποπτείας του οδικού δικτύου, κύριου και δευτερεύοντος, βρίσκονται 68 έξυπνα οχήματα της Αστυνομίας, 30 στη Λευκωσία και 38 στις υπόλοιπες επαρχίες. Αριθμός έξυπνων οχημάτων της Αστυνομίας,  βρίσκεται στους δρόμους ήδη από το 2016 δίδοντας δείγματα γραφής και σηματοδοτώντας τη νέα εποχή εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας, ωστόσο πρόσφατα ο στόλος μεγάλωσε αφού παραλήφθηκαν άλλα 14 έξυπνα οχήματα, ενώ αναμένονται εντός του επόμενου διαστήματος άλλα 10.
 
Τα έξυπνα οχήματα  της Αστυνομίας, είναι  πλήρως εξοπλισμένα με το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων εγγραφής τροχοφόρων οχημάτων ANPR, το οποίο εντοπίζει σε ελάχιστο χρόνο τους παρανομούντες οδηγούς, πραγματοποιώντας πλέον, περισσότερο στοχευμένους  φυσικούς ελέγχους. Στόχος των έξυπνων περιπολικών είναι να αναβαθμίσουν τον πάγιο στρατηγικό στόχο της Αστυνομίας για τη βελτίωση επιπέδου οδικής ασφάλειας αλλά και της πάταξης του εγκλήματος με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων οδικής αστυνόμευσης (road policing).
 
Πώς λειτουργούν τα έξυπνα οχήματα
 
Αφού παραληφθούν τα οχήματα από το Τμήμα Τροχαίας , γίνεται η τοποθέτηση του εξοπλισμού που θα τα μετατρέψει σε «έξυπνα». Συγκεκριμένα, σε κάθε όχημα του στόλου, τοποθετείται το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων ANPR, προστίθενται κάμερες στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του οχήματος, οι οποίες καταγράφουν πινακίδες οχημάτων σε απόσταση 10-15 μέτρων, καθώς επίσης και φάροι νέας τεχνολογίας. Εντός του οχήματος υπάρχει ψηφιακή οθόνη όπου το κάθε μέλος της τροχαίας έχει πρόσβαση στο λογισμικό με τον προσωπικό του κωδικό, όπου εκεί καταγράφονται κινήσεις και hits σε κίνηση του έξυπνου οχήματος στο δρόμο.
 
 
Το λογισμικό που φέρουν τα έξυπνα οχήματα είναι συνδεδεμένο με δεκαοκτώ βάσεις δεδομένων οι οποίες αφορούν έγγραφα οχημάτων (άδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια σε ισχύ, τεχνικός έλεγχος κτλ), καθώς επίσης και έγγραφα ιδιοκτητών οχημάτων (εντάλματα σύλληψης,  πρόστιμα, αναζητούμενα πρόσωπα, ύποπτοι κτλ).  Η Τροχαία αριθμεί περίπου 300 μέλη στο δυναμικό της ανά το παγκύπριο τα οποία γνωρίζουν, κατόπιν εκπαίδευσης, τις λειτουργίες του συστήματος και συμμετέχουν σε όλες τις εκστρατείες, στοχευμένες ή μη, με τα έξυπνα οχήματα της Αστυνομίας.
 
Τα έξυπνα οχήματα, συμβάλουν επίσης στα έκτακτα επεισόδια, όπως για παράδειγμα , ληστείες, απαγωγές κτλ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η υπόθεση απαγωγής της μικρής που είχε απαχθεί από τον πατέρα της, όπου τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν, έπειτα από μαρτυρίες και περιγραφές που δόθηκαν στις Αρχές, εντοπίστηκαν να κινούνται στο οδικό δίκτυο από τα έξυπνα περιπολικά.
 
Πλεονεκτήματα
 
Σε δηλώσεις του στο philenews, o υπεύθυνος της Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Χάρης Ευριπίδου, υπογράμμισε πως το σύστημα ANPR είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αφού έξω στο δρόμο εντοπίζει καταγράφει και ανταποκρίνεται με περισσότερο από 90% ακρίβειας τα οχήματα και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο. Tα έξυπνα οχήματα είτε βρίσκονται σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου είτε εν κινήσει εντοπίζουν τους παραβάτες μέσω των βάσεων δεδομένων, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί φυσικός έλεγχος και έκδοση εξώδικης καταγγελίας ή άλλες διαδικασίες όπου χρειάζεται.
 
 
Πλέον, όπως σημειώνει, δεν χρειάζεται η Τροχαία να σταματήσει για τον τυπικό τροχονομικό έλεγχο 100 οδηγούς για να εντοπίσει 10 παρανομούντες. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των έξυπνων οχημάτων, σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδου, σε περιπτώσεις αναζητούμενων προσώπων, κλοπιμαίων οχημάτων ή εμπλεκομένων σε εγκληματικές ενέργειες.Παράλληλα, σε επίπεδο αριθμών, είναι σημαντική η ανατροφοδότηση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, αφού σημειώθηκε σημαντική μείωση των οδηγών που δεν ανανεώνουν τις άδειες κυκλοφορίας.
 
Οι πρακτικές στο δρόμο
 
Για την αναχώρηση ενός έξυπνου οχήματος από τις εγκαταστάσεις της Τροχαίας ή του εκάστοτε αστυνομικού σταθμού, απαιτείται πρώτα να γίνει η σχετική ενημέρωση του λογισμικού μέσω Wi-Fi προκειμένου να προστεθούν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στις βάσεις. Εάν το έξυπνο όχημα χρησιμοποιηθεί από ένα μέλος της τροχαίας, συνήθως ο έλεγχος είναι στατικός στο δρόμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται δεύτερο κλιμάκιο της Τροχαίας με περισσότερα από δυο μέλη,  το οποίο ειδοποιείται μέσω ασυρμάτου για τον εντοπισμό παρανομούντων οδηγών μέσω του συστήματος.  Το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων ANPR, πρόσφατα τοποθετήθηκε και στα σημεία ελέγχου των οδοφραγμάτων Αγίου Δομετίου και Αστρομερίτη ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει η τοποθέτηση και στα υπόλοιπα οδοφράγματα.
Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα;
 
Η χρήση του συστήματος ANPR, εύλογα δημιουργεί ερωτήματα ως προς τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του οδικού δικτύου, καθότι έχει στην διάθεση του το «προφίλ» του κάθε ιδιοκτήτη οχήματος.  Απαντώντας στα ερωτήματα μας, ο υπεύθυνος Τροχαίας Αρχηγείου, ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία χρησιμοποιεί τα στοιχεία εκείνα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της όπως πχ για την πάταξη του εγκλήματος αλλά και τις παραβάσεις των ιδιοκτητών στο οδικό δίκτυο, με εξαίρεση την ταχύτητα, τη χρήση κινητού και της ζώνης ασφαλείας. 
 
Μάλιστα η χρήση και οι λειτουργίες του συστήματος ANPR γνωστοποιήθηκε στην Επίτροπο Προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ τα μέλη της Τροχαίας που χειρίζονται το σύστημα υπογράφουν σχετικό έντυπο- δήλωση που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Επίσης, κάθε μέλος της Τροχαίας που χρησιμοποιεί το σύστημα έχει τον προσωπικό του κωδικό ο οποίος αναγράφεται και στην εκτύπωση φωτογραφιών από το σύστημα, γεγονός που δεν επιτρέπει… παρασπονδίες.
Το philenews σε έξυπνο αστυνομικό όχημα
 
Με τη βοήθεια του αστυφύλακα της Τροχαίας Πέτρου Πέτρου, επιβιβαστήκαμε σε έξυπνο όχημα, όπου καταγράψαμε τη λειτουργία του συστήματος. Ο κ. Πέτρου εξήγησε τη λειτουργία του συστήματος με τις κάμερες, τα «χτυπήματα», τη διαδικασία των ελέγχων και  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια ολιγόλεπτη διαδρομή το σύστημα ήχησε τουλάχιστον 6-7 φορές, καταγράφοντας κυρίως οχήματα με ληγμένες άδειες κυκλοφορίας ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπέδειξε και προηγούμενες καταδίκες για τροχαίες παραβάσεις.