Αποδέκτης αριθμού καταγγελιών από την Οργάνωση του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA) έγινε η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη, οι οποίες ωστόσο, μετά από σχετική έρευνα, φαίνεται να μην τεκμηριώνονται. 

Σε επιστολή της προς την εκπρόσωπο της Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής, ημερομηνίας 28 Ιουνίου 2022, η Επίτροπος ξεκαθαρίζει πως η καταγγελλόμενη παρενόχληση λόγω φύλου, η οποία τέθηκε ενώπιον της, δεν τεκμηριώθηκε, με αποτέλεσμα να μη δικαιολογείται οποιαδήποτε παρέμβασή της στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών. Περαίτερω, η Επίτροπος σημειώνει πως οι καταγγελίες από πλευράς ESSA δεν φαίνεται να τεκμηριώνονται ούτε με τα νεότερα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της, ώστε να ανατρέψουν την παραπάνω απόφασή της. 

Υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό κλίμα εντός της Αγγλικής Σχολής, φαίνεται να τραβά επί μακρόν, με την Οργάνωση του Προσωπικού να εμμένει στη θέση της για εκδίωξη του διευθυντή του εκπαιδευτηρίου και να διαφωνεί με τη διοικητική έρευνα σε βάρος μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στο πλευρό του διεθυντή της Αγγλικής Σχολής, ΔΣ και γονείς 

Τόσο το Διαχειριστικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής, όσο και οι γονείς, τάσσονται στο πλευρό του Διευθυντή. Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Γονέων της Αγγλικής Σχολής «StudentsFirst» – SFESPA, πρόσφατα απέστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς το προσωπικό της Σχολής πως ο Διευθυντής δεν πρόκειται να φύγει, τονίζοντας την ίδια ώρα πως όσα μέλη από το προσωπικό δεν υπηρετούν και δεν έχουν ως πλαίσιο τους το ‘Students First’ (δηλαδή το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών) δεν έχουν θέση στο σχολείο. 

Απεργεί και πάλι η ΕSSA

Η Οργάνωση του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής κατέρχεται το πρωί της Παρασκευής εκ νέου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας από τις 8 μέχρι τις 8:30 έξω από το Υπουργείο Εργασίας και θα επιδιώξει να διαβιβάσει τα αιτήματά της στον νέο Υπουργό Εργασίας, Κυρίακο Κούσιο.