Ένας τυφλός γάτος με δύο τεράστια μάτια σαν δίδυμα φεγγάρια έχει καταπλήξει την ιδιοκτήτριά του ζώντας τη ζωή του στο έπακρο καθώς κινείται γύρω από το σπίτι και τον κήπο παρά την αναπηρία του.

Ο Πίκο, ο οποίος είναι εννέα ετών, διαγνώστηκε με διμερές γλαύκωμα πριν από πέντε χρόνια, όταν τα μάτια του ήταν λαμπερά και πράσινα.

Η Μόνικα, η έφηβη ιδιοκτήτριά του, είπε ότι καθώς ο Πίκο έχασε σιγά-σιγά την όρασή του, τα μάτια του άρχισαν να αλλάζουν χρώμα, αποκτώντας μια σεληνιακή εμφάνιση.

Ωστόσο, ο Πίκο έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών του TikTok, συμπεριλαμβανομένων 257.000 θαυμαστών και 5 εκατομμυρίων likes στη σελίδα του. Είναι έκπληκτοι από την ανθεκτικότητά του, ακόμα και αν δεν αποτολμά να κάνει πολλές δραστηριότητες πολύ μακριά από το σπίτι του.

Η Μόνικα ζει με τον Πίκο στον Καναδά. Αυτή και η οικογένειά της τον υιοθέτησαν μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Όταν δεν εξερευνά προσεκτικά, το αγαπημένο του χόμπι είναι ο ύπνος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας zenger.news.

«Του αρέσει, επίσης, να τρώει μαλακό φαγητό. Είναι πολύ επιλεκτικός με το φαγητό του και λατρεύει τον τόνο και το ψάρι, θέλει επίσης που και που να τρώει λιχουδιές».

Στη συνέχεια η Μόνικα είπε: «Έχει εμμονή όταν τον βουρτσίζω. Του αρέσει όταν βουρτσίζω το πηγούνι του, και τέλος, του αρέσει η προσοχή. Αν δεν είναι κανείς εκεί, θα κλαίει, οπότε πάντα τον χαϊδεύω και του δίνω αγκαλιές».

Η Μόνικα έχει επαινεθεί για τη φροντίδα της ανάπηρης γάτας, αλλά είπε ότι ήταν πραγματικά μια αμφίδρομη σχέση. «Εκείνοι που δεν αγαπούν τα ζώα είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει ποτέ την αγάπη ενός ζώου».

Έχοντας μια γάτα με ειδικές ανάγκες είναι ένα δύσκολο έργο που περιλαμβάνει τη διατήρηση των εμποδίων έξω από το δρόμο του. Ο Πίκο χρειάζεται επίσης καθημερινή ιατρική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων των οφθαλμικών σταγόνων.

@picoblindcat Little but late on this cute trend! At the end I saw a big bug and panicked but I had to post his face was cute 😂😊#cute #blindcat #cat #meow #autumn ♬ Nuestra Canción (feat. Vicente García) – Monsieur Periné

sputniknews.gr