Η Volkswagen συνεχίζει με επιτυχία τη μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση αφού τη χρονιά που μας πέρασε κατάφερε να διπλασιάσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Κατά το 2021, και παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η έλλειψη ημιαγωγών στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Volkswagen παρέδωσε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως από ποτέ. Συγκεκριμένα, παρέδωσε στους πελάτες της περισσότερα από 369.000 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα που ισοδυναμεί με μια αύξηση της τάξης του 73% έναντι του 2020. Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται πέραν των 106.000 plug-in υβριδικών οχημάτων (αύξηση 33%) και 263.000 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (αύξηση 97%).

«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε φτάσει σε κορυφαία θέση όσον αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη. Με τη στρατηγική μας ACCELERATE, και την επέκταση της γκάμας των μοντέλων μας, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το ποσοστό μας στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά. Σύντομα έρχεται να προστεθεί το ID. BUZZ που αντιπροσωπεύει ένα ακόμη συναισθηματικό μοντέλο στην οικογένεια ID.», δήλωσε ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Volkswagen.

 

 

 

Η Volkswagen παρέδωσε συνολικά 4,897 εκατομμύρια οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Το ποσοστό των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες (BEV) και των υβριδικών οχημάτων σχεδόν διπλασιάστηκε και έφτασε στο 7,5% των συνολικών παραδόσεων. Στην Ευρώπη, αυτά τα οχήματα αντιπροσωπεύουν πλέον το 19,3% των παραδόσεων της Volkswagen (2020: 12,6%), με τη Volkswagen να καταγράφει σημαντική αύξηση στις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Γερμανία. Στην γερμανική αγορά, ένα στα τέσσερα οχήματα Volkswagen ήταν ένα plug-in όχημα. Το πιο δημοφιλές μοντέλο BEV της Volkswagen παγκοσμίως είναι το ID.4, με  119.650 πωλήσεις από τα 263.000 BEV που παραδόθηκαν, ακολουθούμενο από το ID.3 (περίπου 76.000. Στην Ευρώπη, το ID.4 ήταν στην κορυφή των πωλήσεων BEV στη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ιρλανδία.

Το 2021 αποτέλεσε μία πετυχημένη χρονιά στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την Volkswagen και στην Κύπρο. Η Unicars, ως πρωτοπόρος εταιρεία και στην ηλεκτροκίνηση, κατάφερε να σημειώσει σημαντικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τα ID.3 και ID.4 να αποσπούν μερίδιο αγοράς πάνω από 60% στην κατηγορία τους αποδεικνύοντας την δυναμική και την απήχηση που έχουν στο αγοραστικό κοινό.

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy