Το Κακουργιοδικείο Πάφου αθώωσε σήμερα και τους πέντε κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των πινακίδων του Δήμου Πάφου. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αν και υπήρξε κακοδιαχείριση στο θέμα, εντούτοις αυτό είχε να κάνει με το σαθρό σύστημα που επικρατούσε και ότι δεν αποδείχθηκε ευθύνη των κατηγορουμένων.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ειδικότερα στην 100 σελίδων απόφαση, πως το Δικαστήριο δεν μπορεί να βασιστεί σε ισχυρισμούς που στηρίζονται σε πιθανολογίες. Στην κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, είπε, δεν υπήρξε ικανοποιητική μαρτυρία προσθέτοντας πως ούτε η μαρτυρία ήταν ικανοποιητική για την οικειοποίηση διάφορων υλικών. 

Το Κακουργιοδικείο έκρινε επίσης ότι οι μαρτυρίες εναντίον των κατηγορουμένων περιείχαν ασάφειες, απλές πιθανολογήσεις, ή αναξιοπιστία, καθώς και ότι οι έρευνες της Αστυνομίας ήταν ελλιπείς. Έγινε επίσης λόγος για προσωπικό κίνητρο και συμφέρον από ένα από τους μάρτυρες κατηγορίας.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν οι διευθυντές δύο εταιρειών πινακίδων, οι εταιρείες ως νομικά πρόσωπα και ένας υπάλληλος του Δήμου Πάφου. Τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν οι τρεις κατηγορούμενοι και οι εταιρείες, αφορούσαν σε συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή και κατάχρηση εξουσίας.

Το σκάνδαλο των πινακίδων αφορούσε σε παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου. Η εσωτερική έρευνα που διεξήχθη εδώ και χρόνια στον Δήμο Πάφου κατέδειξε σύμφωνα με τα όσα τέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι λειτουργοί του Δήμου είχαν παραγγείλει στις συγκεκριμένες εταιρείες πινακίδες τις οποίες ο Δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί για χρόνια, τη στιγμή που οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της απάτης κέρδιζαν χιλιάδες ευρώ από αυτήν.