Την εξαίρεση δικαστή του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού ζητούν 16 αιτητές οι οποίοι με αγωγή τους αξιώνουν αποζημιώσεις από την ΑΕΛ και άλλους για ζημιές στα σπίτια τους που συνέβησαν το 2012. Η εξαίρεση του δικαστή ζητείται τώρα επτά χρόνια μετά, αφού οι αιτητές πληροφορήθηκαν πως η θυγατέρα του εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τρεις από τους εναγόμενους.
 
Η αγωγή στρέφεται κατά της ΑΕΛ, του ΣΥΦΑΕΛ, του Αρχηγού Αστυνομίας, του Γενικού Εισαγγελέα, του αστυνομικού διευθυντή Λεμεσού, του δήμου και δημάρχου Λεμεσού και άλλων για ζημιές από φιλάθλους της λεμεσιανής ομάδας στις οικίες τους. Η αγωγή ήταν ορισμένη για ακρόαση για τις 21/5/2017 και ο δικαστής την απέρριψε επειδή οι ενάγοντες καθυστέρησαν να εμφανιστούν στο δικαστήριο, γιατί από λάθος πήγαν σε άλλη αίθουσα. Το δικαστήριο ωστόσο εκ των υστέρων όταν άκουσε τους αιτητές και το λάθος που έγινε, παραμέρισε την απόφασή του, ωστόσο επιδίκασε δικηγορικά έξοδα ύψους 12.500 ευρώ άμεσα πληρωτέα. 
 
 
Πρόσφατα με ένορκη δήλωση που καταχωρήθηκε μέσω του δικηγορικού γραφείου Λουκή Λουκαΐδη, μια από τους 16 ενάγοντες αμφισβήτησε την αμεροληψία του δικαστή ο οποίος εκδίκασε την πιο πάνω αγωγή, τόσο από πλευράς αντικειμενικού κριτηρίου, όσο και από πλευράς υποκειμενικού. Όπως αναφέρει, θεώρησε καθήκον της να παρέμβει τώρα, που πληροφορήθηκε το ουσιαστικό γεγονός, το οποίο απέκρυψε ο δικαστής περί της σχέσεως της κόρης του με γραφείο δικηγόρων των εναγομένων και λόγω των πιο κάτω γεγονότων: Συγκεκριμένα, η θυγατέρα του εν λόγω δικαστού ήταν από το 2014 συνέταιρος (associate) σε δικηγορικό γραφείο το οποίο αντιπροσώπευε τρεις εναγομένους. Όπως αναφέρει στην ένορκο δήλωσή της, πρώτη φορά που πληροφορήθηκε τη σχέση της κόρης του εν λόγω δικαστού με το γραφείο των δικηγόρων των εναγομένων ήταν στις 5/6/2019.
 
«Προηγουμένως δεν γνωρίζαμε, ούτε ήμασταν εις θέση να γνωρίζουμε το εν λόγω γεγονός, που έπληττε την αμεροληψία του δικαστού με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η εγκυρότητα των αποφάσεων που πήρε προς όφελος των εναγομένων», αναφέρει. 
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε η εξαίρεση του εν λόγω δικαστή, αφού ο κ. Λουκαΐδης είχε ζητήσει όπως εξαιρεθεί αρχικά, λόγω της ενεργούς αναμίξεώς του και υποστηρίξεώς του στην ποδοσφαιρική ομάδα ΑΕΛ, η οποία ήταν εναγόμενη και της οποίας οι οπαδοί φέρονται να προκάλεσαν τις βλάβες και τις ζημιές που είναι αντικείμενο της πιο πάνω αγωγής. Ο εν λόγω δικαστής παρόλο που δεν αρνήθηκε τη στενή σχέση του με την ομάδα ΑΕΛ, αρνήθηκε να εξαιρεθεί. Δεν κρίθηκε τότε σκόπιμο να γίνει έφεση.
 
Τώρα αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης από άλλο δικαστήριο.