Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου επειδή δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν τα δικαιώματα του τ/κ «λαού» στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι με την Τουρκία έχουν γίνει λογικά βήματα στο ζήτημα.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «υπεξ» μιλούσε διάσκεψη Τύπου με τον «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ στην Λεύκα για τα πεπραγμένα της «κυβέρνησης», όπου αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και το φυσικό αέριο.
 
Για το Κυπριακό ο κ. Οζερσάι επανέλαβε ότι με την πολιτική τους στο Κυπριακό έχουν «χαλάσει την τάξη» που υπήρχε εδώ και 50 χρόνια, λέγοντας ότι γίνεται αναφορά σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία αλλά κάθε πλευρά καταλαβαίνει αυτό διαφορετικά. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε άλλα πράγματα. Αυτό λέμε». Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, ότι μια «κυβέρνηση» μπορεί να το λέει αυτό με θάρρος.
 
Χάλασαν την τάξη/το παιχνίδι – είπε – και στο θέμα των Βαρωσίων, λέγοντας πως προβαίνουν σε βήματα που δεν έγιναν στο παρελθόν, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Το πιο σημαντικό είναι να κάνεις βήματα που θα σπάσουν το παιχνίδι και θα εξαναγκάσουν να κινηθεί την ε/κ πλευρά που λέει ‘εγώ είμαι εξάλλου μέλος της ΕΕ, θα βγάλω φυσικό αέριο, δεν χρειάζομαι συμφωνία με τους Τ/κ, θα ταράξει την ε/κ πλευρά από αυτή την άνετη κατάσταση».
 
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Χασάν Τατσόι ανέφερε ότι με τις απειλές της «ε/κ διοίκησης», όπως αποκάλεσε την κυβέρνησης της Δημοκρατίας, για νέα εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό του Γιαβούζ, οι Ε/κ «έχουν ξεπεράσει τα όρια και οι απειλές τους είναι κενού περιεχομένου. Το Γιαβούζ θα συνεχίσει τις εργασίες του».
 
Όπως είπε, το Γιαβούζ ενεργεί σε υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι Τουρκία και ψευδοκράτος υπογράμμιζαν ότι στην ανατολική Μεσόγειο, την μπλε πατρίδα «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστούν τα υφιστάμενα δικαιώματά μας. Και λέγοντας αυτό πάντοτε κάναμε έκκληση για μια συμφωνία».
 
Σε αυτές τις εκκλήσεις, συνέχισε, οι Ε/κ απαντούσαν πάντοτε με κρίση. «Θα το πω ξεκάθαρα: η πλευρά που προκαλεί την ένταση με μια προσέγγιση ‘δεν με νοιάζει, δεν τους αναγνωρίζω’ είναι η ε/κ πλευρά». Όπως οι Ε/κ στις συμφωνίες που έκαναν (για το φυσικό αέριο) δεν μας υπολογίζουν, δεν είναι δική τους δουλειά τα βήματα  που κάνουμε εμείς έναντι των δικών τους, πρόσθεσε. «Οι απειλές τους είναι κενού περιεχομένου».
 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ