Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) διόρισε δέκα μόνιμους δασικούς λειτουργούς περιλαμβανομένων του 28ου, του 14ου και του 11ου, στη σειρά κατάταξης των γραπτών εξετάσεων, όπως καταγγέλλουν άτομα τα οποία εργάζονται ήδη στο Τμήμα και τα οποία κατετάγησαν στους πρώτους δέκα στη γραπτή εξέταση. 
 
Τα αποτελέσματα, όπως και στην πρόσφατη περίπτωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ανετράπησαν στην προφορική εξέταση. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όταν ο υποψήφιος που κατετάγη 11ος και προσελήφθη δεν αποδέχτηκε τη θέση ή και παραιτήθηκε, αντί να προσληφθεί κάποιος από αυτούς που είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στη γραπτή εξέταση (και χωρίς να μεσολαβήσει άλλη προφορική εξέταση) διόρισαν τον 19ο στη σειρά κατάταξης στις γραπτές εξετάσεις.
 
Τρεις από τους υποψήφιους (κατετάγησαν στους δέκα πρώτους) που εργάζονται ήδη στο Τμήμα θεωρείται ότι διαθέτουν και αρκετή εμπειρία, αφού δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο.
 
 
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι δέκα που προσελήφθησαν είχαν τις εξής βαθμολογίες στη γραπτή εξέταση: Ο πρώτος 85%, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος και ο πέμπτος 82,5%, ο έκτος 80%, ο έβδομος 75%, ο όγδοος 72,5%, ο ένατος 70% και ο δέκατος 57,5%. Δηλαδή, ο δέκατος υποσκέλισε περίπου 17 υποψήφιους που είχαν καλύτερη βαθμολογία στη γραπτή εξέταση. Μάλιστα κάποιοι έγραψαν 77,5%, δηλαδή είχαν 20% καλύτερη βαθμολογία στη γραπτή εξέταση.
 
Το Τμήμα Δασών είχε προκηρύξει 22 θέσεις δασικού λειτουργού και κατόπιν γραπτών εξετάσεων οι οποίες είχαν βαρύτητα 80% έναντι 20% της προφορικής εξέτασης και αφού πέρασαν από την ΕΔΥ, ανακοινώθηκε ο διορισμός δέκα δασικών λειτουργών. Οι υπόλοιπες 12 (από τις 22 θέσεις) θα πληρωθούν, όπως ελέχθη, σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Υποψήφιοι οι οποίοι δεν προσελήφθησαν ετοιμάζονται να προσβάλουν δικαστικώς τους διορισμούς και δεν είχαν πρόθεση να αντιδράσουν με άλλο τρόπο, αλλά το ποτήρι φαίνεται ότι ξεχείλισε, όταν ένα άτομο από αυτά που διορίστηκαν δεν αποδέχτηκε τον διορισμό και ενώ όλοι ανέμεναν ότι θα διοριζόταν ο υποψήφιος με τον ψηλότερο βαθμό κατάταξης στις γραπτές εξετάσεις ή ένας από τους καλύτερους στις γραπτές εξετάσεις, προσελήφθη ο 19ος στις γραπτές εξετάσεις με ποσοστό 65%. Δηλαδή είχε βαθμολογία κατά 12,5% χαμηλότερη σε σχέση με άλλους υποψηφίους.