Στον Γενικό Εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν ποινικών ή αστικών ευθυνών παραπέμπει η Ελεγκτική Υπηρεσία καταγγελία που διερεύνησε και αφορά ευνοϊκή μεταχείριση δύο συνεργατών αορίστου χρόνου στο ΡΙΚ που αναβαθμίστηκαν από την κλίμακα Α4-7 στην 7η βαθμίδα της Α10, κατά παράβαση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και των αρχών χρηστής διοίκησης και ίσης μεταχείρισης. Μάλιστα, όπως σημειώνει στην έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, για το θέμα δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση ή ενημέρωση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ άλλοι υπάλληλοι με ανάλογο εργασιακό προφίλ δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης.
 
Όπως προκύπτει από ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με τίτλο «Έλεγχος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου», στην Υπηρεσία διαβιβάστηκε καταγγελία για ευνοϊκή μεταχείριση δύο συνεργατών αορίστου χρόνου, οι οποίοι αναβαθμίστηκαν από την κλίμακα Α4-7(ii) στην 7η βαθμίδα της κλίμακας Α10. Από στοιχεία που ζητήθηκαν και διαβιβάστηκαν, διαφάνηκε ότι οι δύο συνεργάτες εργοδοτούνταν ο ένας ως ενταγμένος στην κλίμακα Α4-7(ii) και ο άλλος με ειδικό συμβόλαιο.
 
 
Ο ένας εκ των δύο συνεργατών είχε εργαστεί στο ΡΙΚ την περίοδο 1990 – 2001, οπότε και παραιτήθηκε από το Ίδρυμα για να εργαστεί σε ιδιωτικό σταθμό. Το 2009 επαναπροσλήφθηκε «ως εξειδικευμένος και έμπειρος δημοσιογράφος» για ειδικά θέματα με το καθεστώς συνεργάτη ορισμένου χρόνου, με μισθό €1.950 μηνιαίως, ο οποίος αυξήθηκε σε €2.193 το 2011 και σε €2.762 το 2012. Πριν την πρόσφατη ένταξή του στην 7η βαθμίδα της Κλίμακας Α10, ο μεικτός μισθός του ήταν  €2.777, συν περίπου €200 επίδομα σύνταξης, ενώ τώρα έχει αυξηθεί σε €3.676. Αυτό σημαίνει αύξηση μισθού της τάξης των €700 μηνιαίως, ενώ είχε προσληφθεί ως «εξειδικευμένος και έμπειρος δημοσιογράφος» και συνεπώς δεν ετίθετο θέμα ότι εκτελούσε καθήκοντα διαφορετικά από αυτά για τα οποία είχε προσληφθεί.
 
Το 2013 οι δύο συνεργάτες καταχώρησαν στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών αιτήσεις με απαίτηση για τοποθέτησή τους σε υψηλότερες κλίμακες από αυτές που υπηρετούσαν, με το αιτιολογικό ότι τους είχαν ανατεθεί και εκτελούσαν καθήκοντα συντάκτη και όχι βοηθού συντάκτη, όπως ήταν η θέση τους.
 
Στις 18.6.2019, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, στο πλαίσιο ενός εξώδικου συμβιβασμού και χωρίς καμία διαβούλευση με την Κυβέρνηση, αποφάσισε να αναβαθμίσει τον ένα συνεργάτη από την κλίμακα Α4-7(ii), στην οποία ήταν ενταγμένος (μεικτός μισθός €2.925 + περίπου €200 ως επίδομα σύνταξης) στην 7η βαθμίδα της κλίμακας Α10 (μεικτός μισθός €3.676) και να τοποθετήσει στην ίδια κλίμακα τον άλλο συνεργάτη, ο οποίος εργαζόταν με ειδικό συμβόλαιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σημαντικότερα ευρήματα από έκθεση του Ελεγκτή για το ΡΙΚ
 
Στην έκθεσή του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σημειώνει ότι άλλοι συνεργάτες αορίστου χρόνου στο ΡΙΚ που ασκούν καθήκοντα συντάκτη δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης και τονίζει ότι η απόφαση του Ιδρύματος ενδεχομένως να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου, τόσο στο ΡΙΚ όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η Ελεγκτική Υπηρεσία θεωρεί ότι με το προηγούμενο που έχει δημιουργηθεί, θα μπορούν οι προϊστάμενοι εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου να αναθέτουν σε αυτούς εργασία που θα είναι ή θα φαίνεται ότι είναι, ανάλογης θέσης με υψηλότερη μισθοδοτική κλίμακα και οι υπάλληλοι θα δικαιούνται μισθοδοτική αναβάθμιση.
 
Πρόθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι να αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει κατά πόσο συντρέχουν οι προϋποθέσεις διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο και κατά πόσο θα μπορούσε να αναζητηθούν αστικές αποζημιώσεις για την αναβάθμιση των δύο υπό αναφορά συνεργατών και οποιωνδήποτε άλλων εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου που ενδεχομένως να πετύχουν ανάλογη αναβάθμιση, επικαλούμενοι το προηγούμενο που θα κριθεί ότι δημιουργήθηκε από τη συγκεκριμένη απόφαση.