Ο οδηγός της TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team Ott Tänak και ο συνοδηγός του Martin Järveoja, έχουν γράψει ιστορία εξασφαλίζοντας τον πρώτο τίτλο του πρωταθλήματος FIA World Rally Championship, καθώς τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στο Rally de España κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
 
Ο Tänak γίνεται ο τρίτος οδηγός που διεκδικεί το στέμμα του WRC από το 2004, ενώ μαζί με τον Järveoja είναι οι πρώτοι Εσθονοί που έχουν επιτύχει ποτέ αυτό το κατόρθωμα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πέμπτη φορά που ένας οδηγός της Toyota κερδίζει τον τίτλο των οδηγών του WRC και η πρώτη φορά μετά τον θρίαμβο του  Didier Auriol το 1994.
Έχοντας κερδίσει έξι από τους δώδεκα φετινούς αγώνες ράλι μέχρι στιγμής, ο Tänak έφτασε στον προτελευταίο γύρο της σεζόν με 28 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα.
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 δημιούργησε ένα άνετο πλεονέκτημα σε σχέση με τον οδηγό που ακολουθούσε, αλλά χρειάστηκε να «σπρώξει» ακόμη περισσότερο στο Power Stage για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Σε μια απίστευτη πορεία στην ειδική διαδρομή 20,72 χιλιομέτρων, ήταν 3,6 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από οποιονδήποτε άλλο, γεγονός που τον οδήγησε όχι μόνο στο να πάρει τους πέντε επιπρόσθετους βαθμούς, αλλά και στο να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο ράλι.

Ο Jari-Matti Latvala τερμάτισε στην πέμπτη θέση, σημειώνοντας σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, στο οποίο η Toyota έχει ακόμη πιθανότητες να κερδίσει στον τελικό γύρο της σεζόν στην Αυστραλία, με 18 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο. Μετά την αποχώρησή του το Σάββατο το πρωί, λόγω ατυχήματος, ο Kris Meeke επέστρεψε στη δράση την Κυριακή κάτω από κανόνες επανεκκίνησης.