«Θεωρώ ταπεινά πως έστω και άθελα μας, αδικούμε τον τόπο μας, αδικούμε τον πρώτο τη τάξει της Κυπριακής πολιτείας, και θα έχουμε δυστυχώς με αυτά τα μηνύματα που στέλνονται και από την Κύπρο συνέπειες στην κυπριακή οικονομία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ,  τις αντιδράσεις που καταγράφονται από πλευράς αντιπολίτευσης, όσον αφορά στο ζήτημα των πολιτογραφήσεων.
 
Πρόσθεσε ότι «δεν είμαι άνθρωπος που χρεώνω οποιονδήποτε κακοπροαίρετα, αλλά δεν θα μπορούσε η κυπριακή οικονομία να αναστηλωθεί, να έχουμε αυτή την καταπληκτική μείωση της ανεργίας από το 18% προς το 7%. Μια χώρα που το 2013 βρισκόταν πριν τη χρεωκοπία και σήμερα βρίσκεται με τους πιο ψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, ανάμεσα στο σύνολο των ευρωπαϊκών οικονομιών. Το πετύχαμε και λόγω των θυσιών των πολιτών, των σωστών πολιτικών της κυβέρνησης, της υπεύθυνης στάσης της βουλής, αλλά πολύ περισσότερο, εξαιτίας και των κινήτρων που δόθηκαν από την Κυβέρνηση με την στήριξη του συνόλου του πολιτικού κόσμου της Κύπρου».
 
Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι «οικονομίες όπως της Κύπρου, δεν μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές εάν δεν έχουν την προσέγγιση στο να δίδουν κίνητρα στους διάφορους τομείς. Αν δεν δίναμε κίνητρα στη ναυτιλία, δεν θα ήταν η Κύπρος ναυτιλιακό κέντρο. Αν δεν δίναμε κίνητρα στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, δεν θα ήταν η Κύπρος χρηματοοικονομικό κέντρο. Αν δεν δίναμε κίνητρα το 74, που τα συνεχίσαμε μέχρι σήμερα στον τομέα του τουρισμού, δεν θα είχαμε την τουριστική υποδομή που έχουμε σήμερα. Και αν δεν δίναμε τα κίνητρα στον κατασκευαστικό τομέα μετά το 2013, τα πράγματα θα ήταν ακόμα πολύ δύσκολα για τον τόπο, με συνέπειες και στον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και στο σκέλος των θέσεων εργασίας».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνέχισε λέγοντας ότι «η Κύπρος μπήκε ξανά στο στόχαστρο την περίοδο του 11 και του 12, όπου ξένα πρακτορεία, ξένα κέντρα είχαν βάλει στα ραντάρ τους τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Και είδαμε την κατάληξη. Φυσικά, μπορέσαμε με πολλές θυσίες, που δεν επουλώθηκαν πλήρως και δύσκολα θα επουλωθούν πλήρως, να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε, αλλά είμαστε στη σωστή πορεία. Με το να υπάρχουν από το εξωτερικό κατηγορίες για τον τόπο μας και την ίδια ώρα να στέλνουμε παρόμοια μηνύματα και από την Κύπρο, η ζημιά γίνεται ακόμα περισσότερη. Έγιναν λάθη, ουδείς αλάνθαστος. Υπήρξαν κενά στις διαδικασίες;  Βεβαίως. Ο μόνος που δεν κάνει λάθος είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση διόρθωσε πολλές από αυτές τις αδυναμίες. Και μπορούμε να κάνουμε το σύστημα των κινήτρων ακόμη πιο διαφανή και πιο αποτελεσματικό, αν συμβάλουμε όλοι προς τη θετική κατεύθυνση.»
 
«Θέλω να πω και την άποψη μου, για όλα τα πολιτικά κόμματα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτικό κόμμα που είναι ενάντια σε οποιαδήποτε κίνητρα δόθηκαν για την οικονομία, ούτε και θεωρώ ότι υπάρχει πολιτικό κόμμα που θα βγει δημόσια ή σε οποιαδήποτε σύσκεψη να πει ότι αυτός ο τόπος πρέπει να αποσύρει τα όποια κίνητρα δόθηκαν, και είχαν ως αποτέλεσμα την ανόρθωση της οικονομίας. Άρα ας μπούμε σε ένα πολιτισμένο διάλογο για να δούμε και τη φήμη της χώρας μας και το καλό της οικονομίας.  Αυτό επιβάλλεται να πράξουμε ως υποχρέωση και καθήκον προς τον τόπο και την οικονομία μας» ανέφερε καταληκτικά.  
 
Πηγή: philenews