Το Γυμνάσιο Αποστόλου Πάυλου της Παφου συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαικό πρόγραμμα του Erasmus+,το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Εταίροι στο πρόγραμμα εκτός από το σχολείο της Πάφου είναι γυμνάσια από την Λιθουανία, τη Πολωνία, τις Κανάριες Νήσους της Ισπανίας, τη Ρουμανία και τη Τουρκία.
 
Το πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέβριο και θα είναι σε ισχύ για 2 έτη έχει σαν θέμα του το “Folklorica”. Με τη Λαογραφία ως κεντρικό άξονα του το προγράμμα έχει σκόπο μέσω των δραστηριοτήτων και της έρευνας των μαθητών να αναδείξει τα κοινά χαρακτηριστικά αλλά και τις ιδιαιτερότητες που προβάλλονται στη λαογραφία της κάθε χώρας. Η πρώτη κινητικότητα του προγράμματος έλαβε χώρα τη προηγούμενη βδομάδα στη Nidzica της Πολωνίας.
 
Το σχολείο της Πάφου εκπροσωπήθηκε από 3 μαθητές, τη Μιχαήλ Κυριακή, το Γεννάρη Χριστόδουλο και το Χαραλάμπους Ανδρέα- Ρομπτέρτο σε συνοδεία των καθηγητριών τους Θεοδώρου Γαβριέλλας και Φυσέντζου Δέσποινας. Η ομάδα φιλοξενήθηκε από το 2ο Σχολείο της Nidzica, το οποίο επιφύλασε σε όλους τους εταίρους μία πολύ θερμή υποδοχή.
 
Πηγή: philenews