Οι λάτρεις των Star Wars έχουν πια λόγο να βλέπουν και τηλεόραση. Ο φανταστικός κόσμος που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας για πρώτη φορά αποκτά και τηλεοπτική σειρά με πραγματικούς ηθοποιούς, κάτι που αναμενόταν με μεγάλη προσμονή.
 
Βέβαια, είχαν προηγηθεί σειρές με θέμα το Star Wars, αλλά ήταν όλες κινουμένων σχεδίων με αναρίθμητους φαν όπως το «Star Wars: Droids» το μακρινό 1985 και πιο πρόσφατα «Star Wars: The Clone Wars» και «Star Wars Rebels» (για να μην πούμε και τα αμέτρητα videogames και μικρές ταινίες όπως αυτές της Lego). Εκείνο όμως που έλειπε από όλη την γκάμα ήταν μια live-action τηλεοπτική σειρά στο σύμπαν του Πολέμου των άστρων.
 
Όμως, χάρη στη streaming υπηρεσία της Disney αυτό είναι πια γεγονός από τις 12 Νοεμβρίου. Τίτλος της σειράς, «The Mandalorian», με πρωταγωνιστή τον Πέδρο Πασκάλ (ο Όμπεριν Μαρτέλ στο «Games of Thrones» και ο Χαβιέ Πένια του «Narcos») και δημιουργό της τον Τζον Φαβρό, παραγωγό και σκηνοθέτη πολλών μεγάλων επιτυχιών όπως οι σειρές ταινιών «Iron Man» και «Avengers».
 
Η σειρά μάς μεταφέρει χρονικά μερικά χρόνια μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας και πριν την εμφάνιση της First Order και μας βάζει στις μπότες ενός κυνηγού επικηρυγμένων (όχι, δεν είναι ο διάσημος Bobba Fett, αυτός πέθανε στο «Return of the Jedi»). Ο κόσμος είναι κατακερματισμένος σε διάφορες φατρίες, χωρίς να υπάρχει τάξη και ο νόμος του δυνατού είναι αυτός που υπερισχύει. Και βέβαια οι bounty hunters είναι εδώ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον πληρώνει περισσότερα.
 
Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνουμε πως η σειρά θα έχει θέμα τη φυλή των Μανταλόριαν (που είναι γνωστοί πολεμιστές και κυνηγοί επικηρυγμένων). Εδώ ο «Mando», που στο πρώτο επεισόδιο που είδαμε δεν μαθαίνουμε το όνομά του ούτε βγάζει το κράνος του, αναλαμβάνει να βρει έναν επικηρυγμένο έναντι αδράς (και πολύτιμης για τον ίδιο και για τους Μανταλόριαν) αμοιβής. Και η περιπέτεια αρχίζει… Αν πρόκειται για παράλληλη ιστορία, το «The Mandalorian», διαθέτει όλα τα στοιχεία των «Star Wars» και σύμφωνα με τον δημιουργό του, Τζον Φαβρό, θα αφήνει μια γεύση από σπαγέτι western (και ναι, θυμίζει σε κάποιες στιγμές ταινίες του Σέρτζιο Λεόνε).
 
Φιλgood, τεύχος 247.