Η Λάρνακα υποδέχθηκε χθες το απόγευμα τη φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στο πλαίσιο του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου της Λάρνακας.
 
Σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρεται ότι «η φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως σύμβολο της ΑIMS, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με πτήση της AEGEAN, από την Αθήνα στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας και στην αίθουσα των VIP της Skylink. Τη φλόγα μετέφεραν εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ ενώ την υποδέχθηκε μεταξύ άλλων η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου».
 
Σε χαιρετισμό της,μ η Υπουργός ανέφερε ότι «με δέος και συγκίνηση παραλαμβάνουμε σήμερα τη φλόγα του αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας» και πως είναι «μεγάλη χαρά και τιμή» για την ίδια να υποδέχεται τη φλόγα και να είναι «η πρώτη λαμπαδηδρόμος σε μία τόσο ξεχωριστή και συμβολική εκδήλωση».
 
Ταυτόχρονα συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές του μαραθωνίου της Λάρνακας, «οι οποίοι έχουν καταφέρει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να μετατρέψουν αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση σε διεθνώς αναγνωρισμένο  θεσμό.  Μια αναμφίβολα μεγάλη γιορτή, που αναδεικνύει τη πόλη του Ζήνωνα ως αθλητικό κέντρο παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους και μια εκδήλωση, που συνδυάζει το αθλητικό ιδεώδες με την κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά μαζί με την καλλιέργεια και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης».

Η Υπουργός διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση θα είναι πάντα αρωγός σε προσπάθειες που προάγουν τα αθλητικά και πανανθρώπινα ιδεώδη». 
 
Η εκπρόσωπος της Skylink Εμιλη Μαύρος είπε ότι «αυτή η διοργάνωση θα φέρει πολλά θετικά στοιχεία στην πόλη της Λάρνακας»  και πρόσθεσε ότι «η Skylink είναι ένας από βασικό υποστηρικτής των Special Olympics. Το γεγονός ότι ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει τους Special Olympics, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους που είμαστε μαζί σε αυτή την συνεργασία».
 
Ο Έφορος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Σπύρος Καλοζούμης είπε ότι «η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, που φέραμε στην Κύπρο για δεύτερη φορά, είναι η φλόγα της ειρήνης, της φιλίας, της προόδου» και πρόσθεσε ότι «αυτή η φλόγα γυρίζει όλο τον κόσμο και το φως του Μαραθωνίου δίνει τεράστια οφέλη σε όλη την γη, τις αξίες, του ελληνισμού και τις αξίες του πολιτισμού».
 
Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και  Τουρισμού του Δήμου Μαραθώνα Ευάγγελος Κυπαρίσσης εξέφρασε ικανοποίηση που έφερε στην Κύπρο «και πιο συγκεκριμένα στη Λάρνακα την Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου».
 
Ταυτόχρονα ευχήθηκε η Λάρνακα να κάνει ένα «εξαιρετικά καλό Μαραθώνιο, αλλά και να αποκτήσει η Κύπρος την ενιαία της αυτοκυριαρχία και να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, γιατί το αξίζει».

Οι κύριοι Καλοζούμης και Κυπαρίσσης τίμησαν την κ. Αναστασιάδου με ένα πιστό αντίγραφο του μεταλλίου του Σπύρου Λούη.
 
Εξάλλου ο CEO της Sunnyseeker Hotels Μάριος Πολυβίου ανέφερε ότι «είναι μεγάλη τιμή και για την διοργάνωση να έχουμε τη Φλόγα μαζί μας και να ξεκινά η διοργάνωση μαζί με τη λαμπαδηδρομία, με την Αυθεντική Φλόγα του Μαραθώνα».
 
Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε πως «δεν θα μπορούσε να μην ήταν πράσινος αυτός ο Μαραθώνιος» ενώ ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης σημείωσε πως «ο Μαραθώνιος Λάρνακας βασίζεται και στην εθελοντική προσφορά. Ο Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει με τη σειρά του εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο».
 
Σημειώνεται ότι χθες Παρασκευή έφθασαν στην Κύπρο με την Stoiximan Running Team και δύο Ελληνίδες αθλήτριες, η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Ζωή Ανδρικοπούλου, η οποία έδωσε «συγχαρητήρια για την διοργάνωση, γιατί κάθε χρόνο βελτιώνεται και όλο και περισσότερος κόσμος συμμετέχει».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ανέφερε ότι «το δρομικό κίνημα στην Κύπρο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος άφησε την καθιστική ζωή, μπαίνει στη διαδικασία να προπονηθεί και να πάρει μέρος στον Μαραθώνιο, που είναι από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα».

Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι «η φλόγα, διέσχισε τους δρόμους της Λάρνακας, με πρώτες λαμπαδηδρόμους την Υπουργό Μεταφορών και την Πρέσβειρα του BeActive Κάλλη Χατζηιωσήφ. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι ήταν ο CEO της Sunnyseeker Hotels Μάριος Πολυβίου και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, με τη φλόγα να καταλήγει στον Δημοτικό Κήπο της πόλης όπου έγινε το άναμμα του βωμού, σηματοδοτώντας την έναρξη σειράς εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».
 
Μετά το άναμμα του βωμού από τον Δήμαρχο Λάρνακας παρουσιάστηκε χαρακτηριστικό θεατρικό δρώμενο από την μάχη του Μαραθώνα.
 
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «δείξαμε στην πράξη ότι η Λάρνακα όχι μόνο δεν υπολείπεται κάτι από τις άλλες πόλεις, αλλά μπορεί να καταστεί πρωταγωνιστής σε τέτοιου μεγέθους γεγονότα. Ανω των δέκα χιλιάδων ατόμων θα τρέξουν ή θα βιώσουν αύριο τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, δίνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο για να μεταδώσουμε πολλά ιδανικά στους νέους μας και  να τους κρατήσουμε μακριά από όλα αυτά που καταστρέφουν τη ζωή τους».
 
Ο Γενικός Διευθυντής της Sunnyseeker Hotels Αντώνης Χατζηνικόλας εξέφρασε «απέραντη χαρά και ικανοποίηση που στηρίζουμε για τρίτη φορά τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Φέτος οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία» είπε και πρόσθεσε πως «πιστέψαμε στην ιδέα που είχαν οι διοργανωτές για να μετατρέψουν τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης. Από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε την πρωτοβουλία για τον Μαραθώνιο έχοντας δώσει το όνομα του Radisson Blu στο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».
 
Πρόσθεσε ότι «ο Μαραθώνιος Λάρνακας έγινε πόλος έλξης για πολλούς αθλητές από όλη την Κύπρο, αλλά και από όλο τον κόσμο» και απόδειξη τούτου είναι ότι «φέτος η ζήτηση στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης από αθλητές του εξωτερικού ήταν μεγάλη».

 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ