Νέα σεζόν ίδιοι στόχοι για την Audi στο πρωτάθλημα της Formula Ε. Ο φετινός μαραθώνιος ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με δυο αγώνες στα περίχωρα του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία. Ο Daniel Abt και ο Lucas di Grassi της ομάδας Audi Sport ABT Schaeffler είναι ο πιο επιτυχημένος συνδυασμός του θεσμού, καθώς οι δυο τους αποτελούν τον μοναδικό συνδυασμό που έτρεξε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα. Μαζί θα ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία πέντε ηπείρων, με το Audi e-tron FE06 να διεκδικεί και πάλι την κορυφή.
Με δώδεκα ομάδες, 24 οδηγούς και δέκα κατασκευαστές (συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων γερμανικών premium μάρκων) ο φετινός θεσμός αναμένεται να είναι ο πιο εντυπωσιακός από τη χρονιά που ξεκίνησε.

«Αυτή η συνεκτικότητα και η συνεργασία μέσα στην ομάδα μας είναι ένα από τα ισχυρά μας πλεονεκτήματα σε ένα τόσο δυναμικό και ζωντανό πρωτάθλημα όπως το Formula E», λέει ο Διευθυντής της Ομάδας Allan McNish. «Η ομάδα μας αποτελούσε μέρος της οικογένειας Formula E από το πρώτο λεπτό του θεσμού μέχρι σήμερα. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε όλο και περισσότερες μάρκες να μπαίνουν στον θεσμό, καθώς ο ανταγωνισμός τόσο στην πίστα όσο και εκτός της πίστας είναι μέρος του DNA της Audi. Στην αρχή της νέας σεζόν, όλοι ξεκινούν από το μηδέν, αλλά οι στόχοι μας είναι οι ίδιοι όπως πάντα: σκοπεύουμε να αγωνιστούμε για τα πρωταθλήματα των οδηγών και των ομάδων» συμπλήρωσε.

Η δέσμευση της εταιρείας στη Formula E συνάδει με το «Roadmap E» της Audi: Μέχρι το 2025, η μάρκα σχεδιάζει την κυκλοφορία περισσότερων από 30 ηλεκτροκίνητων μοντέλων στην αγορά. Το 2018, το Audi e-tron σηματοδότησε την αρχή, ακολουθούμενη από την έκδοση Sportback και, το 2020, το σπορ e-tron GT.

Εκτός από την εργοστασιακή ομάδα της Audi Sport ABT Schaeffler, η ομάδα της Envision Virgin Racing θα τρέξει και αυτή με το e-tron FE06 που έχει αναπτυχθεί από κοινού από την Audi και την Schaeffler. Ένα νέο πρόσωπο στην οικογένεια Audi Formula E είναι ο Mattia Drudi. Ο 21χρονος οδηγός της Audi Sport είναι μέλος της σειράς οδηγών της Audi Sport από τον Φεβρουάριο του 2019 και αγωνίστηκε με ένα Audi R8 LMS στις 24 ώρες του Spa.

Οι αγώνες στη Σαουδική Αραβία θα διεξαχθούν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου με την εκκίνηση να δίδεται στις 15:00 τοπική ώρα. Όπως είναι ήδη γνωστό ο αγώνα έχει διάρκεια 45 λεπτών συν ένα γύρο. Και φέτος το κανάλι Eurosport θα προβάλλει ζωντανά τους αγώνες ενώ τα ωράρια προβολής βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος www.fiaformulae.com