Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Επιθεώρηση Μουσικής) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 11ου Παγκύπριου Μαθητικού Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης» 2019-2020, το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με συνδιοργανωτή και χορηγό το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης».
 
Το Φεστιβάλ, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και ώρα 7:00 μ.μ.
 
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των νέων μας μέσα από τη σύνθεση τραγουδιών σε στίχους του ποιητή Κώστα Μόντη, άλλων Ελλαδιτών και Κυπρίων ποιητών ή και των ίδιων των μαθητών/τριών και εντάσσεται στο πλαίσιο του τετραετούς ειδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση της φωνητικής μουσικής στη μουσική παιδεία του τόπου και στην κοινωνία.
 
Περισσότεροι από εκατόν πενήντα μαθητές και μαθήτριες από είκοσι πέντε δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και Μουσικά Σχολεία συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ.
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Για κρατήσεις: Επιθεώρηση Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης ΥΠΠΑΝ, τηλ.
 
22800698 και e-mail: [email protected] μέχρι την Πέμπτη 12.12.2019.