Ορατό είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας και  από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το θέμα που προέκυψε με τις καταγγελίες κατά του CEO της Ελληνικής Τράπεζας Oliver Gatzke.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε την επόμενη μέρα μετά τις καταγγελίες που διατύπωσε ο τέως CEO της Δήμητρας Επενδυτικής Νέαρχος Ιωάννου κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής, ότι έγινε δέκτης καταγγελιών πως Ανώτατο Εκτελεστικό Στέλεχος της Ελληνικής Τράπεζας παρότρυνε το προσωπικό να αγοράσει μετοχές του Ομίλου, διότι είναι υποτιμημένη η μετοχή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε επιστολή ζητώντας διερεύνηση του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί θα απέχει απ’τα καθήκοντά του ο CEO της Ελληνικής Τρ.

Η επιστολή όπως πληροφορείται ο Insider, δεν είχε οδηγίες όπως ο CEO της Ελληνικής απέχει από τα καθήκοντα του, κάτι το οποίο έπραξε το ΔΣ του Ομίλου στο πλαίσιο της σωστής εταιρικής διακυβέρνησης.

Η Κεφαλαιαγορά σύμφωνα με αρμόδια πηγή αναμένει τις επόμενες εβδομάδες το πόρισμα από την εσωτερική έρευνα που διεξάγει η Ελληνική και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασίσει το κατά πόσο θα διεξάγει έρευνα και η ίδια.

Η ίδια πηγή μας ανέφερε πως αν αποδειχθεί χειραγώγηση της αγοράς μέσω της συνομιλίας προς το προσωπικό, μπορούν να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.