Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας με την είδηση ότι μια 32χρονη νοσοκόμα κατηγορείται για τις δολοφονίες επτά παιδιών και για απόπειρα δολοφονίας ακόμη 10.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail η νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών όταν καταγράφηκε μεγάλη αύξηση του αριθμού των βρεφών που πέθαιναν στο νοσοκομείο «Countess of Chester».

Τους έριχνε ινσουλίνη στο γάλα

«Έχοντας αναζητήσει οι γιατροί μια αιτία για τους θανάτους των παιδιών, την οποία δεν κατάφεραν να βρουν, οι σύμβουλοι παρατήρησαν ότι οι ανεξήγητοι θάνατοι είχαν έναν κοινό παρονομαστή», είπε ο Nick Johnson KC, που άσκησε τη δίωξη.

Οι γιατροί σημείωσαν επίσης ότι τα μωρά που πέθαναν «δεν ανταποκρίθηκαν στην κατάλληλη και έγκαιρη ανάνηψη».

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην δίκη η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι την περίοδο μεταξύ 2015 και 2016, κάποιος στη μονάδα νεογνών δηλητηρίασε δύο παιδιά με ινσουλίνη μέσα στο γάλα.

Να σημειωθεί ότι η 32χρονη νοσηλεύτρια αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον της ενώ η δίκη της μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.

Τι ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας

Μιλώντας μετά τη σύλληψή της 30χρονης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσέσαϊρ, Ντετέκτιβ Πολ Χιουζ, δήλωσε: «Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα για έναν αριθμό θανάτων μωρών και μη θανατηφόρων περιστατικών στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Τσέστερ. Εκείνη την εποχή μια αφοσιωμένη ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε σκληρά σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη υπόθεση κάνοντας ό, τι μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να εντοπίσουν τι οδήγησε σε αυτούς τους θανάτους και τις καταρρεύσεις».

Επίσης ανέφερε ότι: «Τον Ιούλιο του 2018, μία επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη με υποψία δολοφονίας σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο The Countess of Chester. Βγήκε με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Τον Ιούνιο του 2019, η επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη ξανά λόγω υποψίας για φόνοι σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών. Συνελήφθη επίσης σε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας τριών επιπλέον μωρών. Στις 10 Νοεμβρίου, ως μέρος των τρεχουσών ερευνών μας, η επαγγελματίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη ξανά για υποψία δολοφονίας σχετικά με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας εννέα μωρών».

philenews / in.gr