Όπως έγραψε χθες η ΣΕΚ στην «Εργατική Φωνή», η ίδια έχει ξεκαθαρίσει προς τον υπουργό Εργασίας πως, αυτή την ώρα, βρίσκονται σε εκκρεμότητα για τη θεσμοθέτηση εθνικού κατώτατου μισθού μόνο τα εξής τέσσερα σημεία: καθορισμός του ύψους, μηχανισμός αναθεώρησης, ημερομηνία εφαρμογής και ωριαία απόδοση.

Το ύψος του εθνικού κατώτατου μισθού, πάντως, αναμένεται, σε συνάρτηση με τις ώρες εργασίες που αυτός θα καλύπτει, να αποτελέσει το κύριο σημείο διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης σήμερα και αύριο μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων.

Υπενθυμίζουμε ότι, μετά την πρόσφατη σύσκεψη στο Προεδρικό, προέκυψε διαφωνία και αντιπαράθεση, καθώς φαίνεται να υπήρξε υπαναχώρηση από πλευράς κυβέρνησης σε σχέση με τη φόρμουλα που παρουσίασε η μ. Ζέτα Αιμιλιανίδου για καθορισμό του κατώτατου με βάση το διάμεσο δείκτη εισοδήματος EU Silc της Eurostat και όχι με τον διάμεσο μισθό που ανακοινώνει η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θέση, πάντως, των συντεχνιών είναι πως ο εθνικός κατώτος μισθός δεν πρέπει να είναι μικρότερος του υφιστάμενου που ορίζει το σχετικό διάταγμα για συγκεκριμένα επαγγέλματαν που ανέρχεται σε €870 ακαθάριστα με την πρόσληψη και 924 ευρώ ακαθάριστα, μετά από 6μηνη συνεχή περίοδο απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.

Χθες, πάντως, σχετικό ρεπορτάζ της Stockwatch έγραφε πως ο εθνικός κατώτατος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και εκτός απροόπτου με υπολογισμό του βάσει του EU Silc της Eurostat και πως θα ξεκινά με €885 ή €890, και μετά από έξι μήνες συνεχούς απασχόλησης των εργαζομένων στον ίδιο εργοδότη θα αυξάνεται στα €930.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της StockWatch, η φόρμουλα και ο εθνικός κατώτατος μισθός θα αφορά σε 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, πληροφόρηση που αν ισχύει αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδρασή του συνδικαλιστικού κινήματος, που επιμένει πως ο μίνιμουμ μισθός πρέπει να καλύπτει 38ωρη εργασία.