Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει βίντεο στο οποίο φαίνεται διευθυντής λυκείου της Λευκωσίας, να ασκεί βία σε μαθητή στην παρουσία και άλλων παιδιών. Μετά το περιστατικό, το παιδί μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες, όπου διαπιστώθηκαν μώλωπες και εκδορές, με τους γονείς του να προβαίνουν σε καταγγελία στην Αστυνομία. Από την πλευρά του, ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, αποδοκιμάζοντας τέτοιες συμπεριφορές, σημείωσε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και ότι θα γίνουν προσπάθειες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη μονάδα.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέλαβε τον χειρισμό της υπόθεσης εκ μέρους της οικογένειας, σημείωσε στον «Φ» ότι το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. «Υπάρχει μια συνήθεια, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές να ανάβουν φωτοβολίδες και βεγγαλικά. Ο διευθυντής κατευθύνθηκε στο σημείο από όπου φαίνεται να τα είχαν ανάψει, και εντόπισε τον πελάτη μου. Το παιδί είχε κρύψει το πρόσωπό του στη φανέλα του, καθώς ερεθίστηκαν τα μάτια του και φαίνεται ο διευθυντής τον θεώρησε ένοχο για αυτό τον λόγο. Τον άρπαξε με πάρα πολύ βίαιο τρόπο από το πίσω μέρος της φανέλας του». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποσωληνώθηκε ο 8χρονος που δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Παρά τους ισχυρισμούς του παιδιού ότι δεν είχε σχέση, συνέχισε ο δικηγόρος, ο διευθυντής φέρεται να επέμενε στα τραβήγματα για να τον αποβάλει. «Τελικά, έριξε στο πάτωμα το παιδί, δημιουργώντας του μώλωπες και εκδορές». Το παιδί κάλεσε τους γονείς του και μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο και τις οδηγίες του κ. Αλεξάνδρου προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, οπόταν ξεκίνησαν έρευνες. Εντός των ημερών πρόκειται να σταλεί καταγγελία από τον δικηγόρο και στο υπουργείο Παιδείας, με κοινοποίηση και στην Επίτροπο του Παιδιού. Πάντως, χθες, το παιδί πήγε στο σχολείο. «Φοβούνται, τόσο το ίδιο όσο και οι γονείς του», είπε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λούης σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστούν οι πραγματικές και αντικειμενικές συνθήκες του περιστατικού, χωρίς να δικαιολογείται η όποια πράξη βίας. «Δεν επικροτούμε και δεν χαριζόμαστε στον όποιο διευθυντή», είπε και καταδίκασε τυχόν χειροδικία, την οποία χαρακτήρισε και ως αντιπαιδαγωγική. «Αναμένουμε να λάβουμε παράπονο για να προχωρήσουμε σε διερεύνηση. Η διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης παίρνει τα αναγκαία μέτρα, μέσω του επαρχιακού επιθεωρητή, για να διαμορφώσει εντός της μονάδας τα όρια και το πλαίσιο της παιδαγωγικής σχέσης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Από την πλευρά της, η Επίτροπος του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, καταδίκασε το όποιο περιστατικό βίας και είπε ότι δεν είναι ανεκτό. Πρόσθεσε ότι αναμένουν την καταγγελία για να προχωρήσουν σε διερεύνηση.