Τον τρόπο να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, που ήθελαν να εξασφαλίσουν χορηγίες, για ανακαίνιση κατοικίας στην ύπαιθρο αλλά και για χορηγίες ενεργειακής απόδοσης, φέρονται να βρήκαν 41χρονη ιδιοκτήτρια εταιρείας στη Λεμεσό και 30χρονη συνεργάτιδά της. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν μετά από καταγγελίες δεκάδων πολιτών, με το ΤΑΕ Λεμεσού να διερευνά εναντίον τους τα αδικήματα της συνωμοσίας, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από αντιπρόσωπο και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι καταγγελίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 30, ενώ το ποσό που φέρονται να απέσπασαν οι δύο ύποπτες αγγίζει μέχρι στιγμής τις €100.000, με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού να πιστεύουν ότι αυτό θα αυξηθεί, καθώς καθημερινά προσέρχονται και νέα θύματα για καταγγελίες.

Η 41χρονη ύποπτη, ιδιοκτήτρια εταιρείας, οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού το Σάββατο (25/6) όπου τέθηκε υπό κράτηση για περίοδο 8 ημερών ενώ η 30χρονη συνεργάτιδά της οδηγήθηκε χθες ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτησή της για 6 ημέρες. Ανακρινόμενη η 41χρονη αρνείται ανάμειξη ενώ η 30χρονη ζήτησε να μιλήσει με τον δικηγόρο της πριν πει οτιδήποτε για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα απάτη μέσω email – Τι να προσέξετε

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών στο ΤΑΕ Λεμεσού, η 41χρονη ύποπτη παρουσιαζόταν ότι μπορούσε να υποβάλει αιτήσεις μέσω της εταιρείας της και να τους εξασφαλίσει χορηγίες από διάφορα σχέδια και ενεργειακά προγράμματα του υπουργείου Ενέργειας, όπως και επιχορηγήσεις για ανακαίνιση οικιών στην ύπαιθρο αλλά και για ενεργειακής απόδοσης. Η 41χρονη κατά την επικοινωνία που είχε με τους παραπονούμενους, τους ανέφερε ότι για κάθε αίτηση αυτοί θα έπρεπε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά. Οι παραπονούμενοι αφού έδιναν στη 41χρονη διάφορα χρηματικά ποσά για τις υπηρεσίες που τους πρόσφερε, στο τέλος εξαφανιζόταν, όταν τα θύματα ζητούσαν να μάθουν το πού βρίσκεται η αίτηση τους. Οι πολίτες αφού δεν λάμβαναν καμία ενημέρωση από αυτήν, επικοινωνούσαν με λειτουργούς του αρμόδιου υπουργείου όπου τότε ενημερώνονταν πως πρόκειται για απάτη.

Χαρακτηριστική η περίπτωση 25χρονης η οποία κατήγγειλε ότι αρχές του 2022 μέσω γνωστών της προσώπων ενημερώθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα μπορούσε να αναλάβει να υποβάλει εκ μέρους της, αιτήσεις για χορηγίες που αφορούσαν ενεργειακή αναβάθμιση και ανέγερση νέας κατοικίας. Μετά από συνάντηση που είχε με τη 41χρονη ύποπτη και αφού η τελευταία της εξήγησε τη διαδικασία, η 25χρονη της έδωσε σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις το ποσό των €5.720 ως αμοιβή για τις υπηρεσίες της, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ποτέ δεν έγινε αίτηση στο όνομά της.

Να σημειωθεί πως κάποιοι παραπονούμενοι έδιναν τα χρήματα ωστόσο δεν λάμβαναν καμία απόδειξη, ενώ κάποιοι που παρέλαβαν αποδείξεις εισπράξεων, αυτές έφεραν την υπογραφή της 30χρονης η οποία από τις αρχές του 2022 μέχρι τον Μάρτιο εμφανιζόταν στην εταιρεία ως διευθύντρια και γραμματέας.