Ποινικά υπόλογη για τη δολοφονία και των τριών παιδιών της είναι από σήμερα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας με θύμα την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι είχαν δώσει την παραγγελία στην Ασφάλεια για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, της τρίχρονης Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη είναι η μητέρα των παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέμα ευθυνών προκύπτει για τις πρώτες νεκροψίες Μαλένας – Ίριδας

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την Τζωρτζίνα

Στο μεταξύ έπεσαν τίτλοι τέλους στην δικαστική έρευνα που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η δικαστική λειτουργός ταχύτατα- μόλις σε 2,5 μήνες ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαλένα και Ίριδα δολοφονήθηκαν, λέει το πόρισμα των ιατροδικαστών

Καταθέτει ως ύποπτη

Έτσι, σήμερα, οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κλήση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία ,ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Ο ογκωδέστατος φάκελος της δικογραφίας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου , που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Το νέο πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου.

Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί, ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα το έργο των ειδικών ευκολότερο καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών.

Μετά την παρoχή εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που οι ενδείξεις είναι επαρκείς , γεγονός που θα σημάνει και την αρχή νέου ανακριτικού κύκλου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

In.gr