Στήριξη προς την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας αιχμές για «παιχνίδια στην Κύπρο, στην προεδρική εκλογή».

Αναφερόμενος στη Ρωσία, υπογράμμισε πως σύσσωμη η ευρωπαϊκή οικογένεια θα ταχθεί απέναντι στην φρίκη του πολέμου. «Απέναντι σε αυτούς που ξεσπιτώνουν αμάχους, σε αυτούς που βομβαρδίζουν ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια, που λεηλατούν αρχαιολογικούς χώρους, που στέλνουν φανατικούς Ισλαμιστές να ξεριζώσουν ομοεθνείς μας από την Μαριούπολη και τη Μαύρη Θάλασσα, την κοιτίδα του νεότερου ελληνισμού», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς. 

Και απευθύνθηκε στον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είχε χαιρετίσει το συνέδριο, αναφέροντας:  «Φίλε Αβέρωφ, θέλω να ξέρεις ότι αυτούς δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν παιχνίδια στην Κύπρο, στην προεδρική εκλογή της Κύπρου. Η Κύπρος θα μείνει ευρωπαϊκή και δυτική και εσύ θα είσαι ο φορέας αυτής της μεγάλης προσπάθειας και εμείς θα είμαστε δίπλα σου».

Στήριξη προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον στο επικείμενο ταξίδι του ως εκπρόσωπος του Ελληνισμού.