Ανοικτή για διαβούλευση μέχρι τις 2 Μαρτίου του 2022, είναι μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στην οδό Γλάδστωνος στη Λευκωσία με την επωνυμία COEO Residences από την εταιρεία NELIADA INVESTMENTS της οικογένειας Ρωτού. 

Το προτεινόμενο Έργο με βάση τη μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον που κατατέθηκε στην αρμόδια αρχή,  αφορά την κατασκευή και λειτουργία μιας αμιγώς οικιστικής ανάπτυξης η οποία θα αποτελείται από 3 πολυκατοικίες και 7 κατοικίες.

Οι πολυκατοικίες θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας ήδη υφιστάμενους σκελετούς, ενώ για την κατασκευή των κατοικιών θα προηγηθεί κατεδάφιση υφιστάμενων σκελετών πολυκατοικιών (μη ολοκληρωμένων κτηρίων), οι οποίοι υφίστανται λόγω υλοποίησης προηγούμενης πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας.

Οι εργασίες κατεδάφισης αποτελούν αντικείμενο ξεχωριστής πολεοδομικής άδειας.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 3 πολυκατοικίες (με δύο υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους), με συνολικό αριθμό 27 διαμερισμάτων και 7 κατοικίες. Οι πολυκατοικίες και οι 7 κατοικίες θα μοιράζονται ένα ενιαίο υπόγειο όροφο, στον οποίο θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης.

Οι 4 κατοικίες στο ανατολικό μέρος του χώρου ανάπτυξης θα περιλαμβάνουν και δεύτερο υπόγειο επίπεδο, το οποίο υψομετρικά θα βρίσκεται ψηλότερα του ενιαίου υπογείου.

Όπως αναφέρουν και οι Αρχιτέκτονες του Έργου, λόγω της υψομετρικής διαφοράς του χώρου συναντούμε υπόγειο σε δυο διαφορετικές υψόμετρα. Το πρώτο απευθύνεται στις ανάγκες των κατοικιών με αριθμό 4, 5, 6 και 7 (ανατολικό μέρος Έργου) ενώ το δεύτερο απευθύνεται στις ανάγκες των υπόλοιπων κατοικιών αλλά και των πολυκατοικιών.

 Το ύψος των πολυκατοικιών θα ανέλθει στα 24,8 μέτρα, περίπου, από το υψόμετρο της Οδού Γλάδστωνος, και των κατοικιών στα 8 με 12 μέτρα, περίπου. Οι πολυκατοικίες θα συμπεριλαμβάνουν διαμερίσματα τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, όπως και οι κατοικίες.

Οι απαιτούμενες ανάγκες για χώρους στάθμευσης, βάση των πολεοδομικών κανονισμών που διέπουν τα υπό μελέτη τεμάχια, είναι 49 χώροι, ενώ ο σχεδιασμός του Έργου περιλαμβάνει συνολικά 74 χώρους στάθμευσης.

Το εκτιμώμενο κόστος του συνολικού Έργου ανέρχεται συνολικά στα €30 εκατομμύρια, περίπου, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες εφόσον εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες άδειες θα διαρκέσουν δύο χρόνια.