Πλαισιώνεται η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz. Το ΕQB αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στην κατηγορία των premium compact SUV που απευθύνεται για μικρές ή μεγάλες οικογένειες προσφέροντας μεγάλους χώρους και θέσεις για μέχρι επτά επιβάτες. Ένα μοντέλο που τοποθετείται στη βάση της γκάμας, μετά την EQA και με αυτό τον τρόπο οι ηλεκτρικές προτάσεις της γερμανικής εταιρείας στο χώρο των επιβατικών αυτοκινήτων ανέρχονται σε τέσσερις. Τα EQA και EQB, το ηλεκτρικό business saloon EQE και το luxury saloon EQS. Μαζί και η οικογένεια plug-in υβριδικών της Mercedes-Benz, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από περισσότερες από 20 εκδόσεις μοντέλων και συνεχίζει να μεγαλώνει.

 

 

 

Το νέο EQB προσφέρει χώρο για πολλές οικογενειακές διαμορφώσεις και μεγάλη ποικιλία αναγκών μεταφοράς με τον μέγιστο αριθμό επτά θέσεων που διαθέτει, κάτι που του δίνει μια εξαιρετική θέση μεταξύ των συμπαγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς (προαιρετικός εξοπλισμός) μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα ύψους έως 1,65 μέτρων, ενώ εκεί μπορούν να τοποθετηθούν και παιδικά καθίσματα. Παρέχει ισχυρή και αποτελεσματική ηλεκτρική κίνηση, έξυπνη ανάκτηση και η προγνωστική πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη. Χαρακτηριστικά τα οποία μοιράζεται με το EQA. Οι εσωτερικοί χώροι του EQB μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για μεταφορά επιβατών αλλά και να μετατραπούν σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, παρέχοντας από 495 σε 1710 η 465 μέχρι 1620 (για τις εκδόσεις 5 ή 7 θέσεων).

 

 

Το EQB είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στην Κύπρο με τα πρώτα αυτοκίνητα να φθάνουν στους εκθεσιακούς χώρους της CiC περί τα τέλη Μαρτίου. To αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις: το EQB 250 με 140 kW, το EQB 300 4MATIC με 168 kW και το EQB 350 4MATΙC με 215 kW. Οι εμβέλειες των δυο εκδόσεων φθάνουν μέχρι τα 419 χιλιόμετρα, ενώ στο σπίτι ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, το EQB μπορεί να φορτιστεί άνετα έως και 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή. Ο χρόνος φόρτισης που απαιτείται για μια πλήρη φόρτιση εξαρτάται από τη διαθέσιμη υποδομή και τον εξοπλισμό του οχήματος. Η φόρτιση σε ένα Wallbox της Mercedes-Benz είναι πολύ πιο γρήγορη από ό,τι σε μια οικιακή πρίζα. Και φυσικά είναι ακόμα πιο γρήγορο σε σταθμούς ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC).

 

 

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy