Την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση, χωρίς καμία παρατήρηση, του ελέγχου πράξεων που διενήργησε η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας σε δύο έργα που εκτελέστηκαν και συγχρηματοδοτήθηκαν από Ευρωπαϊκά Ταμεία, εκφράζει ο Δήμος Πάφου. 

Σε επιστολή που απέστειλε στην Τοπική Αρχή, η εταιρεία Grant Thornton (Cyprus) Ltd, η οποία διενήργησε τον έλεγχο εκ μέρους της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, αναφέρει ότι στην Τελική Έκθεση Ελέγχου δεν υπάρχουν ευρήματα και πληροφορεί τον Δήμο Πάφου ότι ο εν λόγω έλεγχος θεωρείται κλειστός. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ο Δήμος Πάφου ενήργησε για όλα τα έργα στη βάση της χρηστής διοίκησης, ακολουθώντας απαράβατα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.   

Ο έλεγχος αφορούσε δύο έργα και συγκεκριμένα το έργο «Ανάπλαση και Ανάδειξη του Ψαροχωρίου στην Κάτω Πάφο» το οποίο εκτελέστηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θάλασσα» της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και το έργο « Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Πάφου» το οποίο εκτελέστηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή», επίσης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Στην επιστολή της, η  Grant Thornton (Cyprus) Ltd ευχαριστεί τον Δήμο Πάφου για την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία όπως τονίζει «είχε σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση και προώθηση μέτρων που συμβάλουν στην ενδυνάμωση των διαδικασιών διαχείρισης και ελέγχου προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται στα πλαίσια των προαναφερθέντων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.