Με τον παραπάνω τίτλο κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Χαραυγή» στις 29 Φεβρουαρίου 2020. Την ίδια μέρα, η εφημερίδα «Πολίτης» κυκλοφορούσε με τον υπέρτιτλο «Ο ιός της ανοησίας έκλεισε οδοφράγματα». Ήταν απόρροια των αντιδράσεων για το προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, προς αντιμετώπιση της πανδημίας που βρισκόταν στις αρχές της εξάπλωσής της: Η Κίνα ήταν υπό πολιορκία και το Ιράν, που συνορεύει με την Τουρκία και στέλνει φοιτητές στα κατεχόμενα, ακολουθούσε με περιστατικά και θανάτους. 
 
Ανακοίνωση είχε εκδώσει και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που εξέφραζε ανησυχία αναφερόμενη σε «φυσιολογικές συνθήκες» εν μέσω κατοχής. Έκτοτε, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ή η λαλίστατη Ελίζαμπεθ Σπέχαρ εξαφανίστηκαν και επανεμφανίστηκαν χαιρετώντας τη συμφωνία Ακιντζί – Αναστασιάδη για σταδιακή επαναλειτουργία των κατοχικών οδοφραγμάτων. 
 
Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν έβγαλε άχνα για τη συμπαιγνία Τατάρ – Οζερσάι και την προσπάθεια αναβάθμισης του καθεστώτος μέσω των οδοφραγμάτων, ενώ οι εφημερίδες, άφησαν… στα μονόστηλα τις προκλήσεις της ψευδοκυβέρνησης. Αυτά, όχι προς υποστήριξη των όποιων κυβερνητικών αποφάσεων, που βοήθησαν τα προηγούμενα χρόνια στην επιχείρηση «αναβάθμισης» του κατοχικού καθεστώτος, μα προς υπηρεσία της αλήθειας. 
 
Οκτώ Τουρκοκύπριοι θα κοιμούνται στα οχήματά τους, προκειμένου να παίξει ο Τατάρ στον ρυθμό της Άγκυρας. Κι αυτό δεν καταγγέλλεται από τους (θεσμικούς ή μη) ειρηνοποιούς.    
 
ΑΛ.ΜΙΧ.