Όλοι μας τις τελευταίες μέρες ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού, Covid-19. Καθώς οι εξελίξεις προχωρούν και οι οδηγίες που καλούμαστε να ακολουθήσουμε αλλάζουν μέρα με τη μέρα, είναι σημαντικό να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να κάνουμε υπομονή, γιατί κακά τα ψέματα η καραντίνα μέσα στο σπίτι δεν είναι εύκολη για κανέναν. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε το αρνητικό συναίσθημα; Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com πρέπει να ακολουθήσουμε τον κανόνα των 3 Μ.

Μove (κίνηση)
Ο εγκλεισμός στο σπίτι μπορεί να μας βρει με πολλά παραπάνω κιλά. Γι’ αυτό καλό είναι να γυμναζόμαστε είτε αυτό θα γίνει μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό. Άλλωστε υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αρκεί να στείλουμε μήνυμα στο 8998 και να γράψουμε τον λόγο που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο. Ο συνδυασμός της ελάχιστης κίνησης μέσα στο σπίτι, της έλλειψης άσκησης και της υπερκατανάλωσης τροφών, είναι σίγουρο ότι μπορεί να αυξήσει τα κιλά μας άμεσα και να βλάψει την υγεία μας τελικά. Γι’ αυτό η άσκηση είναι θεραπεία: Ψυχική και σωματική. Τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία και την ψυχολογία είναι γνωστά. Λίγα λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα είναι αρκετά για να είσαι υγιής και ειδικά αυτή την περίοδο η άσκηση είναι απαραίτητη.

Μake (δημιουργώ)
Τώρα που δεν έχουμε τον χρόνο να μας κυνηγά, τώρα που «αναγκαζόμαστε» να συνυπάρξουμε όλοι στο ίδιο σπίτι, ας είναι η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά και να δημιουργήσουμε ευχάριστες στιγμές. Η ανία μάς δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε δημιουργικοί. Εάν λοιπόν δώσεις αυτήν την ευκαιρία στον εαυτό σου και στα παιδιά σου, αργά ή γρήγορα θα αρχίσετε να εφευρίσκετε δραστηριότητες και παιχνίδια. Μαγειρέψτε, παίξτε, φτιάξτε χειροτεχνίες, ζωγραφίστε κ.λπ.

Μeet (Επικοινωνώ)
Φρόντισε να διατηρήσεις τηλεφωνικά/ διαδικτυακά την επικοινωνία σου με αγαπημένους ανθρώπους, μοιράσου τους φόβους και τις αγωνίες σου με τους οικείους σου, αφιέρωσε χρόνο σε δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν και σε ευχαριστούν εντός σπιτιού και μη διστάσεις να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό τηλεφωνικά ή διαδικτυακά, εάν αντιληφθείς ότι χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη. Κυρίως όμως, δώσε χώρο στον εαυτό σου, αφουγκράσου τα συναισθήματά σου και αποδέξου πως θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να προσαρμοστείς και να βρεις νέες ισορροπίες σε αυτές τις καινούριες συνθήκες.