Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, σε παραλίες της επαρχίας Πάφου απασχολούνται ήδη 20 ναυαγοσώστες, για σκοπούς επίβλεψης των λουομένων που θα μεταβαίνουν σε αυτές για σκοπούς ατομικής άθλησης και κολύμβησης και για επιτήρηση εφαρμογής των προνοιών του διατάγματος του Υπουργού Υγείας, αφού ως γνωστό δεν επιτρέπεται η συνάθροιση, παραμονή σε ξαπλώστρες ή στην παραλία.

Αυτό δήλωσε στον «Φ» η Έπαρχος Πάφου, η οποία ανακοίνωσε επίσης ότι οι ναυαγοσώστες θα αυξηθούν σε αριθμό σύντομα, αφού θα παραληφθεί ο σχετικός κατάλογος από το Γραφείο Εργασίας για επιλογή.

Επί του παρόντος, τόνισε η Μαίρη Λάμπρου, κλήθηκαν όσοι ικανοποιούσαν κριτήριο προηγούμενης μακράς υπηρεσίας και συγκεκριμένα υπηρεσία 30 μηνών.

« Γίνεται υπόδειξη για μη χρήση της τεχνητής αναπνοής σε περίπτωση που χρειασθεί, αλλά για μαλάξεις και άμεση ειδοποίηση ασθενοφόρου σε τυχόν ατύχημα λουομένων για ευνόητους λόγους», ανέφερε η Έπαρχος Πάφου. « Πρόσφατα παραδώσαμε τον σχετικό εξοπλισμό και αναμένεται από κάθε επαρχία να σταλούν κεντρικά ναυαγοσώστες για περαιτέρω οδηγίες και εκπαίδευση εντός των επόμενων ημερών».