Η Λούλλα Θεοδώρου, επισημαίνει ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή της.

Αναφέρομαι στην απόφαση του Δήμου Στροβόλου να μην περισυλλέγει τις σακούλες με τα πράσινα σκύβαλα τις οποίες πλέον θα πρέπει οι δημότες να μεταφέρουν από μόνοι τους σε συγκεκριμένο πράσινο σημείο. Επειδή για ένα σχεδόν μήνα οι σακούλες αυτές κοσμούν στοιβαγμένες τα πεζοδρόμια της γειτονιάς, αποτάθηκα στο Δήμο Στροβόλου για να πληροφορηθώ τι συμβαίνει. Από το κεντρικό τηλέφωνο μια ευγενέστατη υπάλληλος με ενημέρωσε ότι δεν αναλαμβάνει πλέον ο δήμος να μεταφέρει αυτά τα σκύβαλα και όταν ζήτησα εξηγήσεις με παρέπεμψε στον υπεύθυνο, δίνοντάς μου και το τηλέφωνο του γραφείου του. Επί δύο μέρες τηλεφωνούσα και αυτόματος τηλεφωνητής με πληροφορούσε ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός απουσίαζε και με καλούσε να αφήσω το όνομα και το τηλέφωνό μου για να με πάρει. Επειδή δεν είχα καμία ανταπόκριση δοκίμασα ξανά και τον πέτυχα. Κατ’ αρχάς διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και όπως μου εξήγησε, πρέπει τα παράπονά μας να τα αναφέρουμε στο κεντρικό τηλέφωνο του Δήμου και απ’ εκεί διαβιβάζονται ανάλογα με το θέμα στον κάθε αρμόδιο. Πρόσθεσε ότι το τηλέφωνο που πήρα ήταν προσωπικό και δεν μπορεί να απαντά σε 3.000 κλήσεις. Αφού του εξήγησα ότι δεν αφορούσε παράπονο η κλήση μου αλλά ήθελα πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο ήταν αρμόδιος και μετά από σχετική συζήτηση «καταδέχτηκε» να απαντήσει στα εξής ερωτήματά μου:
«Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι δημότες, ποιος πήρε αυτή την απόφαση, γιατί εκλαμβάνουν ότι όλοι οι δημότες έχουν αυτοκίνητο και μάλιστα διπλοκάμπινο για να μεταφέρουν τις σακούλες, πώς θα λύσουν το πρόβλημα οι άποροι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ηλικιωμένοι και οι ανάπηροι»
Παραθέτω τις απαντήσεις που μου δόθηκαν:
«Οι δημότες ενημερώθηκαν με προσωπική επιστολή και από το ραδιόφωνο (προσωπικά ουδέποτε πήρα τέτοια επιστολή, ούτε ακούω συνεχώς ραδιόφωνο).  
Ο Δήμος Στροβόλου με την απόφασή του αυτή εφαρμόζει σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αν δεν έχετε τρόπο να μεταφέρετε τις σακούλες να παρακαλέσετε κάποιο φίλο ή συγγενή να σας τις μεταφέρει.»
Όταν του υπέδειξα ότι αμφιβάλλω αν υπάρχει τέτοια νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία να βάζει σε περιπέτειες τους δημότες και ειδικά τις ασθενέστερες τάξεις, μου είπε ότι οι νόμοι είναι ψυχροί και απάνθρωποι. Συζητήσαμε αρκετά γύρω από αυτό το θέμα και δεν θέλω να επεκταθώ στο τι λέχθηκε γιατί δεν θεωρώ ότι αυτός ο υπάλληλος είναι επαρκώς ενημερωμένος αλλά ούτε και διατεθειμένος να ακούσει το πρόβλημα και να προβεί σε εισηγήσεις για διόρθωσή του.
Παρακαλώ τον δήμαρχο Στροβόλου να ενημερώσει τους δημότες με δημόσια ανακοίνωσή του για τους λόγους που λήφθηκε αυτό το μέτρο και με ποιο τρόπο προγραμματίζει να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σ’ αυτούς από τους οποίους εισπράττεται κάθε χρόνο σεβαστό ποσό ως φόρος σκυβάλων. Εκτός τούτου, είναι καλά να  ανησυχήσει για την αρνητική εικόνα του δήμου που δημιουργείται εξαιτίας κάποιων υπαλλήλων του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούονται παράπονα για τη συμπεριφορά και την κωλυσιεργία λειτουργών του δήμου καθώς επίσης για προβλήματα στην οργάνωση και τον συντονισμό των υπηρεσιών του.