Τα αποτελέσματά του παρουσίασε ο Οργανισμός ΑΦΗΣ Κύπρου σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, παρουσία στελεχών του Τμήματος Περιβάλλοντος, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και λοιπών συνεργατών του Οργανισμού.
 
Στην παρουσίασή του ο πρόεδρος της ΑΦΗΣ κ. Κρις Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στους σταθμούς – ορόσημα για τον Οργανισμό, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα ανακύκλωσης μπαταριών. Παράλληλα ο κ. Χριστοδούλου διαβεβαίωσε ότι η ΑΦΗΣ θα κλιμακώσει τις προσπάθειές της με στόχο τη συλλογή 90 τόνων μπαταριών για το 2019. Τέλος ευχαρίστησε το κυπριακό κοινό για την ευαισθητοποίησή του στην ανακύκλωση μπαταριών, εκφράζοντας την ευχή για συνέχιση της στήριξής του στις προσπάθειες της ΑΦΗΣ.
 
Η ΑΦΗΣ αποτελεί το μόνο αδειοδοτημένο σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών στην Κύπρο. Ο Οργανισμός δημιουργήθηκε το 2009 και αριθμεί τους 12 μετόχους και 204 μέλη, οι οποίοι χρηματοδοτούν το Σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο 4251 κάδων παγκυπρίως, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
 
Φιλοδοξία της ΑΦΗΣ για την επόμενη δεκαετία είναι η συνέχιση της ανοδικής πορείας της στη συλλογή των μπαταριών πάντα με την αρωγή του κράτους και των αρμοδίων φορέων αλλά και τη συνδρομή του κυπριακού κοινού.