Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε το BookYourWeddingDay.com, η παγκόσμια καινοτόμος πλατφόρμα γαμήλιου τουρισμού, αμέσως μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης της Thomas Cook, από τους μεγαλύτερους τουριστικούς κολοσσούς και εκ των βασικών αιμοδοτών για τον κυπριακό και ελληνικό τουρισμό, με στόχο τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων που είχε η εν λόγω εξέλιξη και του πιθανού ενδεχόμενου μαζικών ακυρώσεων προγραμματισμένων γάμων για το 2020 και 2021, όπως αναφέρεται σε σχετιή ανακοίνωση.

Αποτελώντας τη μοναδική οργανωμένη πλατφόρμα με άμεση πρόσβαση σε στοιχεία επικοινωνίας επηρεαζόμενων ζευγαριών που είχαν προγραμματίσει το γάμο τους σε Κύπρο και Ελλάδα με τη Thomas Cook, καθώς οι κρατήσεις έγιναν μέσω του BookYourWeddingDay.com, η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή στρατηγικό πλάνο με στόχο την αποφυγή του ενδεχόμενου ακυρώσεων, που θα επέφεραν ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων τόσο στο γαμήλιο τουριστικό ρεύμα, όσο και στην οικονομία γενικότερα. Η ομάδα του BookYourWeddingDay.com, έχοντας την υποδομή, επικοινώνησε συνολικά με 1868 ζευγάρια από το Ηνωμένο Βασίλειο, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι προγραμματισμένοι γάμοι τους παραμένουν ασφαλείς.   

Η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της πλατφόρμας BookYourWeddingDay.com κα. Μαρία Ευριπίδη δήλωσε σχετικά: «κατ’ αρχήν θα θέλαμε να εκφράσουμε τη αμέριστη συμπαράστασή μας στους υπαλλήλους της Thomas Cook που έχασαν τη δουλειά τους, αλλά και στις χιλιάδες επηρεαζόμενους ταξιδιώτες που έμειναν εκτεθειμένοι από την εν λόγω αρνητική εξέλιξη. Η  ομάδα του BookYourWeddingDay.com δούλεψε πολύ σκληρά αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, επιχειρώντας μέσω της προσωπικής τηλεφωνικής επαφής με όλα τα επηρεαζόμενα ζευγάρια να μην υπάρξει σημαντικός αριθμός ακυρώσεων για τα επόμενα δύο χρόνια, μετριάζοντας έτσι τις επιπτώσεις». «Αυτό που πετύχαμε ήταν πολύ σημαντικό», τόνισε.

Αναφερόμενη στις εναλλακτικές εισηγήσεις που δόθηκαν για εξυπηρέτηση των ζευγαριών όσον αφορά τις προεπιλεγμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του γάμου τους, όπως εξήγησε η κα. Ευριπίδη, αυτές αφορούσαν είτε μέσω του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI, με τον οποίο επίσης η πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com διατηρεί από την 1η Μαρτίου 2017 στρατηγική συνεργασία, είτε άλλων ταξιδιωτικών πρακτόρων που προσφέρουν πακέτα γάμων. 

Σε ότι αφορά τους προγραμματισμένους γάμους για το υπόλοιπο του 2019, όπως εξήγησε η κα. Ευριπίδη, «Παρόλο που κάποια ζευγάρια κατάφεραν να επαναδιευθετήσουν την κράτηση του γάμου τους, δυστυχώς η χρονική περίοδος ήταν αποτρεπτική λόγω του απαραίτητου επιπρόσθετου κόστους για την πραγματοποίηση του γάμου τους, κάτι που ήταν αναμενόμενο».