Αντιπροσωπεία από το Υπουργείο Προσφύγων και Μεταναστών της Κυβέρνησης των Ταλιμπάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιβλέψουν την κατάσταση σε σχέση με τους Αφγανούς μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, δημοσίευμα της Μπιργκιούν την Τετάρτη ανέφερε ότι σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής Υπουργός Προσφύγων και Μεταναστών των Ταλιμπάν, Mohammad Arsala ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα οι επαφές που είχαν με τις τουρκικές αρχές όσον αφορά στην κατάσταση των Αφγανών μεταναστών και στο θέμα της επιστροφής τους στο Αφγανιστάν, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Όπως δήλωσε ο κ. Arsala, το αίτημα τους από την Τουρκία είναι η παραχώρηση διευκολύνσεων στους Αφγανούς μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών δικαιωμάτων που είναι αναγνωρισμένα για τους μετανάστες. Πρόσθεσε ότι μεταβαίνουν στην Τουρκία προκειμένου να εξετάσουν τα προβλήματα που βιώνουν οι Αφγανοί μετανάστες και την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου Στήριξης Αφγανών Μεταναστών στην Τουρκία, η χώρα έχει απελάσει συνολικά 40.000 Αφγανούς μετανάστες τους τελευταίες 7 μήνες.

ΚΥΠΕ