Το πολυβραβευµένο ηλεκτρικό SUV της Jaguar
 
Το I-Pace είναι το µοντέλο που τοποθετεί και επίσηµα την Jaguar στη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Πρόκειται για ένα δυναµικό τύπου coupe SUV που ξεχωρίζει στο δρόµο. Είναι εφοδιασµένο µε ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα µε τη συνδυαστική τους απόδοση να φθάνει τους 400 ίππους και τα 696 Nm. Το τετρακίνητο µοντέλο της Jaguar, παρά τα 2.100 κιλά του, φτάνει τα εκατό χιλιόµετρα από στάση σε µόλις 4,8 δευτερόλεπτα ενώ µπορεί να διανύσει µέχρι και 480 χιλιόµετρα.
Πρόκειται για ένα επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο µάλιστα µπορεί να φορτιστεί από το 0 µέχρι το 80% µέσα σε µόλις 45 λεπτά και να καλύψει απόσταση 465 χιλιόµετρα σε µια φόρτιση. Μάλιστα, µόλις σε 15 λεπτά µπορούν να αποθηκεύσουν τόση ενέργεια που αρκεί προκειµένου να καλυφθούν 100 χιλιόµετρα.
 

Ταυτόχρονα το I-Pace διαθέτει ένα ολοκληρωµένο πακέτο τεχνητής νοηµοσύνης επόµενης γενεάς (artificial intelligence technology) τοποθετώντας την εταιρεία µπροστά από τον ανταγωνισµό στην επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το εσωτερικό διακρίνεται για την άπλετη πολυτέλεια, την άνεση και τα υψηλά επίπεδα τεχνολογίας, όπως ακριβώς και στα υπόλοιπα µοντέλα της Jaguar. Όµως, η απουσία των συµβατικών µηχανικών µερών, του προσφέρει µεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

 
Το σύστηµα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, Jaguar Touch Pro Duo, επιτρέπει για πρώτη φορά την ενηµέρωση του λογισµικού over-the-air. Το δορυφορικό σύστηµα πλοήγησης αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά µε προηγούµενες διαδροµές και το προσωπικό στυλ οδήγησης. Η Jaguar παρουσιάζει επίσης και την ενεργοποίηση της φωνητικής εφαρµογής της Alexa, που ελέγχεται από την Amazon. Ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ελέγχει τις ενεργοποιηµένες συσκευές της Alexa σχετικά µε την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγµα το ποσοστό της φόρτισης της µπαταρίας. Απόδειξη της επιτυχίας της βρετανικής µάρκας ήταν και η πληθώρα βραβείων που κατάφερε να εξασφαλίσει µε κορυφαίο τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της χρονιάς» για το 2019 στην Ευρώπη.
 
Παράλληλα, εξασφάλισε την ανώτατη διάκριση των πέντε αστεριών στην ασφάλεια από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισµό EuroNCAP, ενώ σε αυτά περιλαµβάνονται και το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2019 στη Γερµανία αλλά και αυτό του γρηγορότερου ηλεκτρικού SUV στην πίστα Laguna Seca των ΗΠΑ.