Διαταγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία να ικανοποιείτο το αίτημά του για νομική εκπροσώπησή του σε ποινική υπόθεση από βαρυποινίτη, επιδίωξε ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης για τον πενταπλό φόνο ο οποίος διαπράχθηκε το 2012 στην Αγία Νάπα. Ωστόσο, φαίνεται πως εναντίον του εκκρεμεί ποινική υπόθεση για άλλα αδικήματα, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. 
 
Με έφεση την οποία άσκησε, επιδίωκε διαταγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τρία αιτήματα που είχε. Πρώτο, το Δικαστήριο να δικάσει την υπόθεση χωρίς αναβολές. Δεύτερο, να του παραδοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό που λήφθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και, τρίτο, να επιτραπεί στον κατάδικο Ανδρέα Ονουφρίου να τον υπερασπιστεί.
 
Σε ό,τι αφορά το πρώτο αίτημα, το Ανώτατο Δικαστήριο υπέδειξε πως το θέμα των αναβολών δεν είναι ένα από τα θέματα τα οποία μπορούν να εξεταστούν, βάσει του νόμου, στο πλαίσιο έφεσης. Και το δεύτερο ζήτημα κρίθηκε πως δεν αποτελούσε θέμα εξέτασης κατόπιν έφεσης αλλά εν πάση περιπτώσει το Εφετείο υπέδειξε προς την Κατηγορούσα Αρχή ότι «είναι υποχρέωση της να δώσει στον κατηγορούμενο εφεσείοντα όλο το μαρτυρικό υλικό, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, σε χρόνο που να έχει την ευχέρεια να το μελετήσει και να ετοιμάσει την υπεράσπισή του, όπως υπαγορεύεται από τους κανόνες της δίκαιης δίκης».
Για το τρίτο αίτημα, που αφορούσε στο διορισμό βαρυποινίτη σαν δικηγόρου του κατηγορούμενου, το Εφετείο σημείωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να εγκριθεί εφόσον σύμφωνα με τον Νόμο ένας κατηγορούμενος/εφεσείων δικαιούται ή να χειριστεί την υπόθεση του ο ίδιος ή να διορίσει δικηγόρο εγγεγραμμένο σύμφωνα με τον Νόμο». Το Εφετείο, απορρίπτοντας την έφεση, ως εκδήλως αβάσιμη, υπέδειξε στον ισοβίτη ότι υπάρχει ευχέρεια διορισμού δικηγόρου από το κράτος. Ο ίδιος αρνήθηκε νομικής αρωγής και δήλωσε, τελικά, ότι θα χειριστεί ο ίδιος την υπόθεσή του.