Από ψαροκάικο φαίνεται να ρίφθηκε η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε πρόσφατα σε τρεις δόσεις στη θάλασσα της Πάφου. Η ΥΚΑΝ γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη και εκτιμά ότι δεν υπάρχουν άλλα ναρκωτικά στον βυθό.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν τυχαία και μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι λαθρέμποροι φαίνεται να απαλλάγηκαν από μια ποσότητα για σκοπούς τακτικής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στον «Φ», ψαροκάικο, το οποίο ήταν φορτωμένο με πακέτα κάνναβης και περνούσε ανοικτά της Πάφου, φαίνεται να αντελήφθη σκάφος της Αστυνομίας και προκειμένου να είναι σε θέση ν’ αναπτύξει ταχύτητα για να διαφύγει, ξεφορτώθηκε μέρος τους στη θάλασσα. Στην περιοχή που είχε θεαθεί το σκάφος έσπευσε σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, αλλά το συγκεκριμένο καΐκι είχε εξαφανιστεί. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιστημονικές εξετάσεις στα ναρκωτικά που έφερε η θάλασσα της Πέγειας 

Το τελευταίο πακέτο με κάνναβη εντοπίστηκε στην περιοχή κοντά στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στις 12 Απριλίου. Ήταν η τρίτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που οι Αρχές έρχονταν αντιμέτωπες με παρόμοιο περιστατικό. Σύμφωνα με τα γεγονότα, υπάλληλος του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, εντόπισε ύποπτο πακέτο στη θάλασσα και ειδοποίησε τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και παρέλαβαν το πακέτο, το οποίο περιείχε έξι μικρότερες συσκευασίες. Πρόκειται για πακέτο ρητίνης μικρότερου βάρους από τα δύο πακέτα που εντοπίστηκαν προηγουμένως και τα οποία είχαν βάρος 28 και 35 κιλών. Το ένα εντοπίσθηκε στις 28 Μαρτίου και το άλλο στις 2 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 28 κιλά κάνναβης ξέβρασε η θάλασσα στην Πέγεια

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες για ν’ αποκτήσει η ΥΚΑΝ μονάδα ανιχνευτικών σκύλων δεν φαίνεται να καρποφορούν, παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκε και Υπηρεσία η οποία θα τους προμήθευε. Οι ειδικοί σκύλοι στην ανίχνευση ναρκωτικών θα τοποθετούνταν μαζί με τους εκπαιδευτές τους στα αεροδρόμια αλλά και στις έρευνες σε οχήματα και οικίες. Ωστόσο, κάποια διαδικαστικά ζητήματα εμπόδισαν την απόκτηση σκύλων σε μια Υπηρεσία για την οποία είναι απαραίτητοι.