Εάν το ρεζουµέ της υπόθεσης είναι «να επαναβεβαιώσουµε τις αρχές και αξίες που µας κληρονόµησε ο Γλαύκος Κληρίδης», δύσκολα τα βλέπω τα πράγµατα. Καθότι, ο Γλαύκος Κληρίδης, αν απέτυχε σε κάτι (απέτυχε σε πολλά, αλλά κουβέντα να γίνεται) είναι στο να κληρονοµήσει στους επιγόνους του, σ’ όλα αυτά τα πλουµιστά κοκόρια του ΔΗΣΥ που ανεβοκατεβαίνουν µε έπαρση τα ασανσέρ της Πινδάρου, τη σεµνότητα και την ταπεινότητα που χαρακτήριζε τον ίδιο, ως άνθρωπο και ως πολιτική προσωπικότητα – ασχέτως αν συμφωνούσες ή διαφωνούσες µε τις πολιτικές του απόψεις.
 
Τι σας λέγαµε αρχές του Μάη; «Μην περιµένετε όσοι περιµένετε οσονούπω ανασχηµατισµό. Επιστρατεύστε τα µαθηµατικά σας, δείτε πότε διορίστηκαν κάποιοι των υπουργών, υπολογίστε στους πόσους µήνες εξασφαλίζουν ολόκληρη σύνταξη και τότε θα προβλέψετε τον πιθανό χρόνο ανασχηµατισµού». Οπόταν η είδηση για µίνι ανασχηµατισµό το φθινόπωρο, δεν είναι και τόσο είδηση.
 
Θα το πω κι ας το πάρει το ποτάµι. Καηµό το ‘χω ν’ ακούσω µια φορά την άποψη της αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, Στέλλας Κυριακίδου. Ακριβώς επειδή είναι εκ των αντιπροέδρων κι όχι ένας οποιοσδήποτε βουλευτής ή απλό στέλεχος. Καηµό το ‘χω, λοιπόν, ν’ ακούσω την αντιπρόεδρο Β’ του µεγαλύτερου κόµµατος του τόπου να λέει την άποψή της για την πορεία του Κυπριακού, την Οικονοµία, τα θέµατα εσωτερικής διακυβέρνησης, την ταυτότητα του ΔΗΣΥ… Καηµό το ‘χω. Και ο καηµός θα µου µείνει.
 
(Παρεµπιπτόντως, στο διευρυµένο Πολιτικό Γραφείο, µαθαίνω ότι µίλησαν πέραν των 50 προσώπων)
 
Στρουθοκαµηλισµοί, κλωθογυρίσµατα, λεκτικοί ακροβατισµοί, πιρουέτες. Αυτό δεν ήταν Πολιτικό Γραφείο –  οντισιόν για το Cirque du Soleil ήταν. Ο Αβέρωφ επιλέγει τη Σύρου, ο Αβέρωφ σηκώνει το λάβαρο των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών, ο Αβέρωφ πυροδοτεί τη χυδαιότητα κατά του Νιαζί, ο Αβέρωφ καταπίνει τα τσουνάµια που έρχονταν και πλέον βλέπει βαρκούλες ν’ αρµενίζουν σε ήρεµα καταγάλανα νερά, ο Αβέρωφ βαρύνεται για τον άκρατο ελιτισµό που χαρακτηρίζει το κόµµα τα τελευταία χρόνια, ο Αβέρωφ επιλέγει όπως το Κυπριακό και ο αντιακελισµός µονοπωλήσουν την προεκλογική συζήτηση… Ο Αβέρωφ µένει στο απυρόβλητο – δεν πρέπει να στοχοποιείται, είπε το διευρυµένο… κονκλάβιο – τα βέλη, λέει η είδηση, συγκεντρώθηκαν προς τον Νίκο Νουρή, «επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας που έφερε το κακό αποτέλεσµα»…
 
Ο διάλογος µεταξύ δύτη και επικεφαλής της οµάδας ερευνών, είναι ό,τι πιο σεµνό ακούστηκε τις τελευταίες ηµέρες.
ΔΥΤΗΣ: Edward…
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Έλα Πάµπο…
ΔΥΤΗΣ: Άναψε ένα κερί.
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Θα ανάψω, Πάµπο µου. Γιατί;
ΔΥΤΗΣ: Για το µωρό. Βαστώ το στην αγκαλιά µου, Edward. Βαστώ το λαλώ σου..
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Δεν έχω λόγια…
 

Μπορεί κάποιος να µου εξηγήσει γιατί επικεντρώνονται τα πυρά στο ΑΚΕΛ για την αντίθεσή του στην ένταξή µας στον Συνεταιρισµό για την Ειρήνη και το ΝΑΤΟ και µένει στο απυρόβλητο ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος είχε διακηρύξει από το βράδυ κιόλας της (πρώτης) εκλογής του, το 2013, πριν από 6µισι δηλαδή χρόνια, ότι θα κάνει αίτηση για ένταξη στη βορειοατλαντική συµµαχία;
 
Αποχαιρέτα το το Βαρώσι που χάνεις (οριστικά).
 
Στις 18 Ιουνίου, την ερχόµενη Τρίτη δηλαδή, λήγει η προθεσµία για τοποθετήσεις στο ΕΔΑΔ, που θα κρίνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περίκλειστης πόλης, µε την Κυπριακή Δηµοκρατία να σφυρίζει αδιάφορα. Κάποιοι θεωρούν, όπως και στην περίπτωση του χαλλουµιού, πως οι αρµόδιοι είναι… ξεχασιάρηδες. Φευ…
 
Μετά την Ακαδηµία Διπλωµατών του Χριστοδουλίδη, έρχεται το Ινστιτούτο Ανάδειξης Ηγετών του Γιώργου Λιλλήκα. Καθόλου άσχηµα για ένα οικοσύστηµα που παράγει ως επί το πλείστον βλήτα (και δεν εννοούµε το γνωστό χορταρικό).
 
Αυτή η ιστορία µε την έφοδο της ΕΠΑ και τις αντιδράσεις, µοιάζει πιο στηµένη κι από αγώνα ποδοσφαίρου. Οι κακοί, οι καλοί και ο διαιτητής.
 
Διαθέτει αλεξίσφαιρα παράθυρα, µπορεί να αντέξει σε ριπές στρατιωτικών όπλων και χειροβοµβίδων, αντέχει σε εκρήξεις που προκαλούνται µέχρι και από 17 κιλά TNT, η δεξαµενή καυσίµων του είναι πυρίµαχη, έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε χηµικές επιθέσεις, η καµπίνα είναι ανθεκτική στη φωτιά, τα ελαστικά µπορούν να αντέξουν επιθέσεις από σφαίρες… Δεδοµένου ότι 6 χρόνια τώρα δεν άνοιξε µύτη, ενώ θα µπορούσαν να τον είχαν πάρει µε τις πέτρες κάποιοι, µπορεί να µου πει κάποιος ποιους στο καλό φοβάται ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας;
 
 Φιλgood, τεύχος 228.