Η Ρωσία θα αρχίσει να παραδίδει το αμφίβιο αεροσκάφος Berivel Be-200 στην εταιρεία US Seaplane Global Air Services το 2020-2021, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Γιούρι Γκρουτίνιν, γενικός διευθυντής της εταιρείας αεροσκαφών Μπέριεφ.

«Έχουμε συμφωνήσει και έχουμε υπογράψει έγγραφα: Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν 15 μήνες μετά την έναρξη της χρηματοδότησης. Νομίζω ότι η χρηματοδότηση θα έρθει το Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Γκρουτίνιν σε δημοσιογράφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Παρισιού στη γαλλική πόλη Le Bourget .

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, η ρωσική εταιρεία United Aircraft Corporation (UAC) σκοπεύει επίσης να παραδώσει στην Χιλή επτά αεροπορικά αεροσκάφη Berrier Be-200 το 2020.

«Σήμερα υπογράψαμε μια συμφωνία με τη Χιλή για να παραδώσουμε δύο ακόμη αεροσκάφη. Είχαμε μια σύμβαση για πέντε αεροσκάφη και τώρα, κατόπιν αιτήματός τους, προσθέσαμε και άλλα δύο αεροσκάφη. Θα τα παραδώσουμε το 2020», δήλωσε ο Γκρουτινίν σε δημοσιογράφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Παρισιού στη γαλλική πόλη Le Bourget.

Η Seaplane Global Air Services και η ρωσική εταιρία αεροσκαφών Beriev κατάρτισαν το 2018 σχέδιο σύμβασης για παραδόσεις 10 αεροπλάνων Be-200.

Αναφορικά με το Be-200, η βασική έκδοση του χρησιμοποιείται σε ρόλους αεροπυρόσβεσης. 

Την ίδια στιγμή, υπάρχει και μια έκδοση του για υποβρύχιο πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα αεροσκάφη απεστάλησαν από την ρωσική κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2007.

Πηγή: Philenews/sputniknews.gr