Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψε η δήλωση του κοινοτάρχη Αργάκας σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αντιδράσεις τοπικών παραγόντων και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα για την προστασία της ωοτοκίας των χελωνών.
 
Σημείο τριβής στην αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ αποτέλεσε το σημείο της ανακοίνωσης που αναφέρει πως «συμφωνήθηκε ότι μικρό μέρος της παραλίας θα χρησιμοποιηθεί ως αδειοδοτημένη πλαζ λουομένων, για τη λειτουργία της οποίας θα δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή, με σεβασμό στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα της περιοχής». Στη συνέχεια της ανακοίνωσης το Κ.Σ. Αργάκας προσθέτει ότι «ανέλαβε να υποβάλει τάχιστα τα σχέδια για την πλαζ λουομένων, έτσι ώστε να τύχουν της σχετικής έγκρισης και υλοποίησης». Σύμφωνα με πληροφόρηση του «Φ», δεν ισχύει ότι «συμφωνήθηκε» να αδειοδοτηθεί η πλαζ που λειτουργεί παράνομα εδώ και χρόνια από την κοινοτική Αρχή. Αυτό που λέχθηκε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τους τεχνοκράτες είναι να ακολουθηθεί η ορθή διαδικασία από το Κοινοτικό Συμβούλιο. 
 
Σημειώνεται ότι η προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης έγινε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ το περασμένο Σάββατο, ενώ η ανακοίνωση του Κ.Σ. Αργάκας εκδόθηκε την Τρίτη.
 
 
Χθες το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του επικαλέστηκε δημοσιεύματα και πληροφορίες για την επίσκεψη του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα και τη συνάντησή του με τον κοινοτάρχη, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και λειτουργούς των αρμόδιων υπουργείων κάνοντας λόγο ότι «κατέληξε σε «συμφωνία» –χωρίς, προφανώς, να ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες– για μείωση του χώρου προστασίας των χελωνών στην παραλία, η οποία είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000, και για παραχώρηση άδειας για πλαζ λουομένων».
 
 
Αν ευσταθούν τα πιο πάνω, προσθέτει το ΑΚΕΛ, εγείρεται σοβαρό ζήτημα. «Καλούμε τον υπουργό Εσωτερικών και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις σχετικές πληροφορίες και να ξεκαθαρίσουν αν έχουν ληφθεί οποιεσδήποτε αποφάσεις, από ποιον και στη βάση ποιας εξουσιοδότησης» κατέληξε.
 
Ο ΔΗΣΥ σε απάντησή του αναφέρει: «Μας λυπεί η προσπάθεια αλλοίωσης εκ μέρους του ΑΚΕΛ του περιεχομένου της επίσκεψης του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στην παραλία της Αργάκας». Επίσκεψη, σημειώνει, η οποία έλαβε χώρα κατόπιν δήλωσης του ίδιου του Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά της όποιας προσπάθειας παρεμπόδισης στην υλοποίηση του προγράμματος προστασίας των θαλασσίων χελωνών.
 
 
«Αυτό ήταν το κυρίαρχο περιεχόμενο αυτής καθαυτής της άτυπης συνάντησης και με τους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία έλαβε χώρα πρόσφατα. Πως θα συνεχιστεί ανεμπόδιστα το εν λόγω πρόγραμμα. Δεν υπήρξε, ως εκ τούτου, καμία παρέμβαση για μείωση του χώρου ωοτοκίας και διαψεύδεται κατηγορηματικά οτιδήποτε λέγεται ή γράφεται προς αυτή την κατεύθυνση» προσθέτει ο ΔΗΣΥ, τονίζοντας ότι «τα οποία αιτήματα εκ μέρους της κοινότητας θα πρέπει να υποβληθούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, προς εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες».