Πρωτοβουλία για να φέρει τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου στο τραπέζι, ανέλαβε σήμερα η ΕΔΕΚ.

Ο Πρόεδρος της, Μαρίνος Σιζόπουλος απέστειλε επιστολή στις ηγεσίες του ΔΗΚΟ, της Συμμαχίας Πολιτών, του Κινήματος «Αλληλεγγύη» και του Κινήματος Οικολόγων για συνάντηση στις 18 ή στις 19 Απριλίου για διερεύνηση των προθέσεων τους ούτως ώστε ο ενδιάμεσος χώρος να καταλήξει σε κοινή διακήρυξη, σε κριτήρια συνεργασίας καθώς και σε κοινό υποψήφιο.

Να σημειωθεί ότι και η Συμμαχία Πολιτών απάντησε θετικά αλλά πρότεινε όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί είτε στις 24 Απριλίου, είτε στις 25. 

Δείτε την απάντηση του Νικόλα Παπαδόπουλου στον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Γ. Λιλλήκας: Λόγω απουσίας στο εξωτερικό η πρόταση για αλλαγή ημερομηνίας

Θετική απάντηση στην πρόσκληση που έλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για πραγματοποίηση συνάντησης των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, έδωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, προτείνοντας ωστόσο η συνάντηση να πραγματοποιηθεί 24-25 Απριλίου, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό κατά τις ημερομηνίες που προτείνει η ΕΔΕΚ.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο κ. Λιλλήκας, απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, την οποία και χαιρέτισε.

«Δεχθήκαμε και την περασμένη εβδομάδα επιστολή από το Κίνημα των Οικολόγων για συνάντηση στις 23 Απριλίου στην οποία επιστολή απάντησα ήδη στον φίλο Γιώργο ότι αποδέχομαι να συναντηθούμε. Όσον αφορά στη σημερινή πρόσκληση από τον φίλο Μαρίνο τη λάβαμε με ικανοποίηση» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η Συμμαχία Πολιτών άνοιξε τον κύκλο ξεχωριστών επαφών με έκαστο κόμμα από τις αρχές Μαρτίου και κατόπιν με δύο επιστολές της προς τα τέσσερα κόμματα, ημερομηνίας 23 Μαρτίου 2017 και 28 Μαρτίου 2017, αντιστοίχως, ζήτησε κοινή συνάντηση που θα αποσκοπούσε σε ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο.

«Με επιστολή μας προς τον φίλο Μαρίνο απαντάμε θετικά στην πρόσκληση», ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών. Δυστυχώς, εξήγησε, «ζητούμε αλλαγή της ημερομηνίας γιατί είναι αδύνατο να παρευρεθώ στις ημερομηνίες που προτείνει η ΕΔΕΚ, καθώς από 17 Απριλίου μέχρι 22 Απριλίου 2017 θα βρίσκομαι στη Μόσχα, όπου θα έχω συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους και μετά στη Γιάλτα κατόπιν πρόσκλησης της Ρωσικής Κυβέρνησης να συμμετάσχω στο Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας», προσθέτοντας ότι αν τα υπόλοιπα κόμματα μπορούν, εισηγείται όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί είτε στις 24, είτε στις 25 Απριλίου.

Δείτε την επιστολή του Γιώργου Λιλλήκα

 

Θετική η απάντηση του Κινήματος Αλληλεγγύη
 
Θετική και η απάντηση της Ελένης Θεοχάρους στην πρόσκληση της ΕΔΕΚ για την κοινή συνάντηση. «Πάγιος στόχος μας παραμένει η αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου και η διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη. Η επιστολή:
 
 
Κύριο Μαρίνο Σιζόπουλο,
Πρόεδρο Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών – ΕΔΕΚ
Λευκωσία
 
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που έχετε αναλάβει για κοινή συνάντηση των πέντε κομμάτων του πατριωτικού χώρου στα γραφεία της ΕΔΕΚ την Τρίτη 18/04/2017 το απόγευμα ή την επόμενη μέρα 19/04/2017 το πρωί.
 
Δια της παρούσης, απαντούμε θετικά και για τις δύο ημερομηνίες που έχετε προτείνει.
Η προσπάθεια του πατριωτικού χώρου για συνεργασία στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, πρέπει να ολοκληρωθεί θετικά το συντομότερο δυνατό.
 
Πάγιος στόχος μας παραμένει η αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου και η διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Με εκτίμηση
 
Ελένη Θεοχάρους
Πρόεδρος Κινήματος Αλληλεγγύη
 
Κοινοποίηση:
κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, Πρόεδρο ΔΗΚΟ
κ. Γιώργο Λιλλήκα, Πρόεδρο Συμμαχίας Πολιτών
κ. Γιώργο Περδίκη, Πρόεδρο Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών