To Top
22:56 Κυριακή
20 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Ο Προδρόμου εξηγεί γιατί δεν αντέδρασε ο ΔΗΣΥ για Σάβια
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Προδρόμου εξηγεί γιατί δεν αντέδρασε ο ΔΗΣΥ για Σάβια
  19 Απριλίου 2017, 10:09 πμ  

Η χρονική ανάπαυλα των πασχαλινών διακοπών, κατά τον εκπρόσωπο τύπου του ΔΗΣΥ, ήταν και η αιτία της «παράλειψης» του κόμματος να τοποθετηθεί, όπως κλήθηκε να κάνει από τον Υπουργό Οικονομικών, στο θέμα του διορισμού της Σάβιας Ορφανίδου στην ΕΤΕΠ. Μιλώντας το πρωί στον Active, ο κύριος Προδρόμου συνέστησε ουσιαστικά υπομονή, καθώς το θέμα όπως διαφαίνεται θα συζητηθεί σε επερχόμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, στο οποίο είναι μέλος η συγκεκριμένη δημόσια υπάλληλος.

Κάπου ανάμεσα στη βοή των δηλώσεων, Υπουργού Οικονομικών και Γενικού Ελεγκτή, οι οποίες  καταγράφουν  την αντίθεση στην ερμηνεία του νομικού πλαισίου για τα κομματικά αξιώματα δημοσίων υπαλλήλων, ο Δημοκρατικός Συναγερμός σιγούσε λόγω Πάσχα, κατά τον εκπρόσωπο του. 

Η κόντρα, όπως εξελίχθηκε, μεταξύ Χάρη Γεωργιάδη και Οδυσσέα Μιχαηλίδη, προέκυψε την περίοδο που τα κομματικά στελέχη βρίσκονταν σε περίοδο χαλάρωσης, εξού και η απουσία στην διατύπωση δημόσιας θέσης στο θέμα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Ερωτηθείς το πρωί για την προτροπή του υπουργού να τοποθετηθεί, έστω και τώρα,  με έντονο τρόπο η ηγεσία του ΔΗΣΥ για το θέμα του διορισμού της Σάβιας Ορφανίδου στην ΕΤΕΠ και της στοχοποίησης της, όπως την ερμηνεύει ο ΥΠΟΙΚ, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πρόδρομος Προδρόμου, έστειλε εκ πρώτης το μήνυμα ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται σεβασμός στους θεσμούς του κράτους.

Εντούτοις θεσμός, κατά τον κύριο Προδρόμου, είναι και τα πολιτικά κόμματα σε μία δημοκρατία χωρίς αυτό να σημαίνει, κατά την επισήμανση του, πως θα πρέπει να λειτουργούν με ασυδοσία.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να εκφράσει την άποψη πως το σέβας στον Γενικό Ελεγκτή, δεν είναι ουσιαστικά λευκό χαρτί, αφού θα πρέπει κατά την έκφραση του, να αποφεύγεται η εικόνα ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία αποτελεί συγκρουσιακό κρίκο στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Υπό αυτό το πρίσμα αμφισβήτησης του ρόλου του Γενικού Ελεγκτή, ο κύριος Προδρόμου παρέπεμψε στη σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2015 από τη Βουλή, η οποία ουσιαστικά ήρθε να καλύψει μία μερίδα δημοσίων υπαλλήλων, που φέρουν ταυτότητα κομματικού στελέχους .

Σε παρατήρηση ότι οι δύο πλευρές καταγράφουν διαφορετικές θέσεις στα περί αναδρομικότητας της νομοθεσίας και κατά πόσον συγκεκριμένα φέρει ισχύ για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους ή για όσους απέκτησαν κομματικό αξίωμα μετά το 2015, ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δούμε το πνεύμα της νομοθεσίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να παραβιάζεται το γράμμα της .

«Χτύπησε» και η Χαραλαμπίδου

Τα περί απώλειας της αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας του Ελεγκτή, δεν άφησε ασχολίαστα και η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αφού το θέμα ξεκίνησε εξ αφορμής δικής της ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Η απάντηση του Χάρη Γεωργιάδη, δεν φαίνεται να ικανοποίησε την κυρία Χαραλαμπίδου, η οποία κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να εξετάσει τα κριτήρια διορισμού της συγκεκριμένης δημόσιας υπαλλήλου.

Νιώθοντας προφανώς θιγμένη από την αμφισβήτηση του ρόλου της, μέσα από τον οποίο πηγάζει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου απάντησε με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στον κύριο Γεωργιάδη, υποδεικνύοντας του τη σοβαρότητα του έργου που επιτελούν οι Βουλευτές, παραθέτοντας ταυτόχρονα μία σειρά από σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια μετά από δικές τις παρεμβάσεις.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ακόμη και Βουλευτές του κόμματος του Χάρη Γεωργιάδη προχωρούν στην αποστολή ερωτήσεων προς τον Γενικό Ελεγκτή, καλώντας τον να εξετάσει ζητήματα για τα οποία διατυπώνονται εύλογες υποψίες σχετικά με την πιθανή ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς.
 

  Ονούφριος Σωκράτους   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.